Cseresnyés: Elios-ügyben nem történt bűncselekmény

Tordai Bence (Párbeszéd) az Országgyűlés hétfői ülésén azt kérdezte, miért nem hozzák nyilvánosságra az összes ügyben az Olaf-jelentéseket. Szerinte csak azt hozzák nyilvánosságra, ami a Fidesz érdekeit szolgálja.

Szembetűnő, hogy a négyes metró esetében megtörtént a nyilvánosságra hozatal, de az Elios-ügyben ezt már nem sikerült megtenni. Amikor még fideszes mércével is kezd kínossá válni a dolog, akkor lemondanak az Elios-projektek uniós finanszírozásáról, ami azt jelenti, hogy Tiborcz István 13 milliárdját a magyar adófizetők pénzéből fogják fedezni – tette hozzá.

(Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő)

Cseresnyés Péter, az innovációs tárca államtitkára szerint megszokhatták, hogy a bevándorláspárti ellenzék a saját morális válságáról és botrányairól megpróbálja elterelni a figyelmet.
Úgy kérnek számon, hogy saját gazdálkodásuk megalapozottságát sem tudják igazolni – jegyezte meg az államtitkár, aki szerint a tények a napnál világosabban a rágalmaik ellen beszélnek.

A kritizált projektek megvalósultak, 35 település 1,2 millió lakosa számára korszerű közvilágítás épült ki. A Nemzeti Nyomozó Iroda hónapokon keresztül zajló vizsgálata kiderítette, nem történt bűncselekmény – tette hozzá. MTI