Csavargó iskolások Kanizsa utcáin?

Nagykanizsa.
Ügyeimet intézem.
Közelebbről Mező gimi és a Péterfy iskola és környéke.
Becsöngettek….
Vagy mégsem??
Még csak a másfél hét telt el az iskolából, igaz, van, akinek annyi se.

Körülbelül délelőtt 10 óra lehet, amikor arra leszek figyelmes, hogy egy csapat hátizsákos, minden bizonyára iskolatáskás fiatal csoszog el előttem. Fiúk, lányok. Aztán odébb a Kanizsa Rehab épület lépcsőjén tucatnyi fiatal dohányzik, bagózik szüntelen. Megindulnak. Nem jutnak messze. Újabb cigisdobozok kerülnek elő.

Coop bolt. Gyerekek, mert azok, hajléktalanok módjára ücsörögnek, terpeszkednek. A járdán egy kis dundi kisfiú sétál, kezében szatyrot lóbál, jól látszik, talán 10 éves, ha lehetett. Hol vannak a szülei? Ha beteg, mit keres az utcán?
Megmondom őszintén, ha az én gyerekem lenne, úgy vágom nyakon, azt sem tudja fiú avagy lány. De nem tesz ilyet. Ő délután 4-ig ott van az iskolában.

Elgondolkodtató, hogy vajon délelőtt 10 órakor miért bandázhat egy gyerek az utcán, miközben szülők egy sora kesereg, hogy szegény gyermeknek 6 órája van. Akkor ezt most nem értem? Bemegy az órára? Nem megy be? Fogja magát kisétál? A szüleik tisztában vannak, hol van a gyerek? Ha nincs órája miért nem haza megy?

Beülök az autóba. Én viszont hazamegyek. Azért a zebrán még átengedek 2 diákot. Táskájuk a hátukon..kéz a kézben.
(Írta: Egy édesanya)