Csaknem 70 év után bezár a nagykanizsai lőtér

Az elképesztő mértékű emeléssel ellehetetlenültek, pedig könnyen lehet, hogy olimpikont adnának a tokiói csapatba.

“A területet használó nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet jelenleg még nem tudja, hol folytatja a felkészülést és rendezi a versenyeket a jövő évben.
– Ez tényleg egy szomorú hír, a PSLE nagykanizsai szakága számára, és nem tudjuk, hogy a jövőben mi fog történni. A lőterünk eddig állami tulajdonban volt, az állam megszüntette velünk a szerződésünket, ezért december végével ki kell költöznünk a lőtérről.(Lövészet a nagykanizsai lőtéren. Fotó: Kanizsa Újság)

Valahol egy kicsit úgy érezzük, mintha úszóbajnokság lenne medence és víz nélkül.
Tehát nem látunk még előre, reménykedünk benne, hogy egy olyan felújítás történik majd a nagykanizsai érában, ahova visszajöhetünk, és gyakorolhatjuk majd a lövészetet.
Hiszen nagyon komoly reménységeink vannak a fiatalokban.” – mondta Törőcsik Pál, a nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet elnöke a Kanizsa Újságnak.

(Fotó: Törőcsik Pál – Facebook)

Törőcsik Pál, a nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet elnöke november 30-án Facebook oldalán ezt írta:

“Tisztelt sporttársak és lövész barátok!
A PSLE és a DKG Lövész Klub mai közgyűlésén egyhangúlag megszavazta, hogy nem áll szándékában a Magyar Államkincstár tulajdonában lévő ingatlant éves 800 millió forintért bérelni az eddigi 1,5 millió helyett.
Így természetesen nem lesz hely ahol szeretett sportunkat gyakorolni tudnánk. Nagykanizsa megyei jogú városa egy értékes sportágától búcsúzhat.
Közel 70 év lövész múlt záródik le, teljesen értelmetlen okokból.
Köszönöm klubtársaimnak és a versenyzőknek az idei évben nyújtott teljesítményét. Köszönöm “Karcsibának” aki időt energiát nem kímélve adta át tudását a fiataloknak.
Az “öregfiúknak” azt a sok évtizednyi Segítségét. Azoknak a hölgyeknek, akik részt vettek, szerveztek, intézték, főztek büféztek. Kis ember vagyok ahhoz hogy egy ilyen rövid leírásban megköszönjem mindenkinek, akik elkísértek ezidáig minket. Közel hatvan klubtársunk nevében köszönöm, azon emberek segítségét, akik próbáltak megmenteni bennünket a politika és egyéb “ÉRDEKEK” ellen.
Büszke vagyok hogy elnöke, és versenyzője lehettem ennek a remek csapatnak.”

Honlapunkon még januárban számoltunk be arról, hogy állami lőtér és honvédelmi sportközpont épül Nagykanizsán.