Brillíroztak a kanizsai Eraklin táncosai

Sikeres hétvégén vagyunk túl, hiszen október 27-én Szombathelyen, illetve az ezt követő napon Siófokon vettünk részt táncversenyen. A szombathelyi ISIS DANCE OPEN szabadidős versenyen Gyergyói Ádám és Biacs Emma páros standard kategóriában a 4. helyet szerezte meg, latin kategóriában a dobogó 3. fokára léphetett. Gyergyák Gellért és Illés Karolina standardból bronz, latinból ezüstérmesek lettek.

(Fotók: Eraklin Táncklub Egyesület – Facebook)

Latin szóló lány kategóriában Németh Réka 4., Németh Korina 3., Kirchner Mira 2. lett. Pontszerző versenyen Szomi Tamás és Birkás Emese páros felnőtt latin E kategóriában 6.-ként végzett. Birkás Mihály és Darabos Anna junior II standard E kategóriában a dobogó 2. fokára állhatott, ugyanezt a szép eredményt érték el idősebb korosztályban is, míg ifjúsági latinból a 4. helyet szerezték meg. Horváth Gergő és Birkás Sára junior I korosztályban latin E kategóriából ezüstérmet szereztek, junior II E-ben pedig a dobogó legmagasabb fokára léphettek.

Vasárnap a Siófokon megrendezett III. C&M Kupán mérettük meg magunkat. Ez a versenynap is sikereket hozott, hiszen Birkás Mihály és Darabos Anna junior II E standardban elhozták az aranyérmet, latinban a döntőbe jutva a 6. helyen végeztek, ifjúsági E latin kategóriában ezüstéremmel térhettek haza. Müller Balázs és Jáger Laura junior II standard D osztályban népes mezőnyből a 2. helyen végeztek, az idősebb korosztályban is megállták a helyüket, hiszen az erős mezőnyben legfiatalabbként a dobogó 2. fokára állhattak. Horváth Gergő és Birkás Sára junior I E korosztályban 8 páros közül a legjobbnak bizonyultak, az idősebb kategóriában a 9 páros közé is beneveztek, és ha már elindultak, ezt a versenyt is megnyerték. Szomi Tamás és Birkás Emese életük második versenyén felnőtt latin E kategóriában a dobogó legmagasabb fokára állhattak.

A következő megmérettetés hazai parketten történik, hiszen november 11-én Nagykanizsán a Zsigmondy tornacsarnokban kerül megrendezésre a Cséplő Dániel Szabadidős Emlékkupa és a VIII. Eraklin Kupa Klubközi Táncverseny – írta Facebook oldalán a nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület.