Blog ötletek vállalkozásoknak

Minden vállalkozás álma, hogy lojális, visszatérő, stabil ügyfélkörre tegyen szert. Kézenfekvő megoldás, ha blogírásba kezdünk, azonban sokan riadnak meg a kezdeti kihívásoktól. Tény, hogy nem minden vállalkozásnál egyértelmű milyen témákkal lehet folyamatosan a fenntartani az érdeklődést. Mi azonban azt gondoljuk, nincs olyan piaci terület, tevékenységi kör, termék vagy szolgáltatás, ami alkalmatlan a blogos kommunikációra.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a a blogolás csak trendi szolgáltatások, startup vállalkozások és különleges, valamilyen szempontból szexi termékeket árusító üzletek kiváltsága. Ezzel szemben az igazság az, hogy amikor közönségünkben megszületik valamilyen igény egy bizonyos termékcsoport iránt, minden exkluzív információ felértékelődik. Ez az a természetes érdeklődés, amire koncentrálnunk kell blogunk elindításakor. Könnyen lehet, hogy tevékenységünk tárgya számunkra már semmiféle izgalmat nem hordoz, de nem ebből kell kiindulni. Az átlag fogyasztó számára nagyon is egzotikus a színfalak mögé való betekintés lehetősége, akkor is ha éppen önbehajtó facsavart árusítunk.

Meséljük el hogyan készül, adjunk tippeket a felhasználásra, adjunk lehetőséget a visszajelzésre, segítsünk artikuláltabban megfogalmazni a vásárló számára saját igényeit. A lehetőségek tárháza végtelen. Ami fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a professzionális hangnem, és a közvetlen, közérthető és személyes stílus között. Ha túlzottan elmerülünk a szakmai részletekben, könnyen érdektelenségbe fulladhat irományunk, ezért egy kellő marketing szemléletet tartsunk meg. Ezzel szemben ha túlságosan laza hangnemet ütünk meg, elveszthetjük tekintélyünket. Ha lehetőségünkben áll, érdemes kollégákkal és laikusokkal is elolvastatni néhány bejegyzéseinket, visszajelzéseik sokat segíthetnek a tökéletes formátum megállapításában.

Ha úgy érezzük kifutunk az ötletekből, nyugodtan nyúljunk lazábban kapcsolódó témákhoz, érdekességekhez, a lényeg hogy folyamatosan tudjunk biztosítani friss tartalmat olvasóink számára.