Az összes megspórolt pénzét ellopták egy 85 éves kanizsai néninek

Főként időskorúakat próbálnak becsapni a trükkös csalók Zala megyében, kérjük legyenek óvatosak!
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban több eset is történt.

nagykanizsa trükkös lopás
Zalaszentgróton, a Katalin lakótelep egyik lakásánál megjelent két ismeretlen nő 2016. február 16-án 9 óra 30 perc körüli időben. A sértett az elkövetők távozását követően vette csak észre, hogy a szekrényből eltűnt 140 ezer forint készpénze.
Nagykanizsán 2016. február 11-én két ismeretlen nő ment be a Bartók Béla utcában lévő egyik lakásba, ahol elterelték a 85 éves ott élő asszony figyelmét. Az elkövetők azt mondták a sértettnek, hogy ők a fölötte lakót keresték, de nincs otthon, ezért papírt és tollat kértek, hogy leírjanak valamit. Az idős nő csak másnap vette észre, hogy a szekrényből eltűnt 310 ezer forintja.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy soha ne nyissanak ajtót idegeneknek és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek. Járjanak utána, hogy a telefonáló az-e, akinek mondja magát! Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják.
A rendőrség az idősek családját, közvetlen ismerőseit is összefogásra kéri. Ha szükséges, minden nap hívják fel szépkorú rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség tanácsait.
Kérjük, minden hasonló esetben fogjanak gyanút, tudakozódjanak vagy értesítsék a Rendőrséget az ingyenesen hívható 06-80-555-111/140 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(Forrás: ZMRFK e-mail. Fotó: illusztráció – ZMRFK)

Vélemény, hozzászólás?