Az idősekért, az ünnepért kampányol a kanizsai államtitkár

Ahogy a sajtó is beszámolt róla, Cseresnyés Péter minden Karácsonykor (és Húsvétkor is) elmegy a választókerülete minden idősek otthonába. (Pláne a választási évet megelőzően, gondolnánk, ha nem tudnánk, hogy évek óta tartó “szokás” ez már nála)

Aki már járt ilyen intézményben, sejtheti, a képviselő nem szavazatokat gyűjt ezeken a helyeken, de már hagyomány-szerűen gyermekrajzos lapokkal, némi édességgel és gyümölccsel köszönti az ott élő időseket. És ami talán a legfontosabb: figyelemmel, és kedvességgel.

(Cseresnyés Péter feleségével lakásukban állították össze a család szeretetdobozait. Fotó: Facebook)

Ugyan számos nyilatkozatában elmondta, rendkívül fontosnak tartja az idősebb generációk megbecsülését, illetve azt is, hogy erre a fiatalabb generációkat is megtanítsák erre, úgy látszik, valóban nem csak kampányfogás ez az “emberi politikus” dolog.

Mint megtudtuk, a napokban minden óvodának felkérést küldött, amiben arra kéri az óvónőket, rajzoltassanak a településen egyedül élő öregeknek, kérjék meg a szülőket, hogy a gyerekekkel látogassák meg egyedül élő szomszédaikat, hiszen lehet, hogy épp ezzel törik meg ünnepük magányát.

Emellett nagy sikerrel zajlik a tavaly általa indított cipősdobozos akció is.
A legnépszerűbb közösségi oldalon több ezren követik Cseresnyést, így a jó példa fontos és dicséretes.

Cikkünk nem fényezni akarja az államtitkárt, aki valószínűleg nincs is erre rászorulva, de jó látni, hogy nem minden (és főként nem az ünnep) szól a politikáról.

Lássuk be, ez a felhívás valóban szép gesztus, ne habozzunk, az ünnepek alatt figyeljünk még jobban egymásra, a nehéz helyzetben élőkre, az egyedül élőkre!