Az építőipar és a BÁV Faktor

Nézzük, hol és hogyan kapcsolódik az építőipar és a BÁV Faktor!

Tegyük fel, hogy van egy építőipari vállalkozásunk, mellyel elnyertünk egy nagyobb volumenű építési projektet korábbi jelentős referenciáinknak köszönhetően. A megrendelő, azaz a vevő fizetési mutatói megfelelőek, pénzügyileg abszolút stabil, de egy ekkora beruházásnál mindenképpen szeretnénk biztosra menni, mivel előleg számlát sajnálatos módon nem lehet nekik benyújtani. Az elvégzett munkánkat teljesítési dokumentumokkal leigazolják a hónap végén, a kiállított számláink fizetési határideje 65 nap.

Azonban azon túl, hogy megnyertünk egy pályázatot, felmerül bennünk, hogy hogyan tudjuk majd a projektet finanszírozni. 3 hónapunk van a projektet befejezni és a számlákat 3 egyenlő részben kell kiállítanunk. Számításaink szerint az első hónapot a saját tőkénkből tudjuk finanszírozni, ellenben a második hónapban már könnyen nehézségekbe ütközhetünk azáltal, hogy nem fognak beérkezni az első követeléseink.

Ekkor érdemes felkeresni a BÁV Faktort, szerződést kötni velük, és rájuk bízni, hogy a követeléseinket előre megfinanszírozzák, miután kiállítottuk a számlát és a teljesítési igazolást, illetve aláírtuk az engedményezési dokumentumot. Szerződéskötést követően akár 24 órán belül kiállított számláink 80%-át megfinanszírozza nekünk a BÁV Faktor így a következő hónapban gond nélkül ki tudjuk fizetni a szükséges anyagokat az építkezéshez, be tudjuk fizetni az adókat és járulékokat, és a dolgozóink bérét is ki tudjuk utalni. A befolyt összegből az alvállalkozókkal szembeni kötelezettségeinket is ki tudjuk elégíteni.

A második hónap végén szintén a fentiek szerint járunk el, azaz kiállítunk egy számlát és teljesítési igazolást, melyet a vevőnk leigazol, a BÁV Faktor pedig ismét utalja a számla értékének 80%-át. A számla lejártakor vevőnk elutalja a számlák ellenértékét a BÁV Faktornak, melyből a költségek levonása után a 20% maradványösszegét a BÁV Faktor tovább utalja nekünk.

A BÁV Faktornál a legfontosabb a szakértelem, a gyorsaság és a biztonság. Előleg folyósításával tudja biztosítani számunkra, hogy a vevővel szemben támasztott későbbi esedékes követeléseinket megfinanszírozza. Miért jó ez? Természetesen azért, mert megoldhatjuk vele, hogy ne legyenek likvidítási nehézségeink. Ha bizonytalannak érezzük a vevőinket, akkor érdemes követelés biztosítást kötnünk rájuk. Minden ezzel kapcsolatos további ügyintézést a BÁV Faktor szakértő munkatársai végeznek.

Ha pedig további kérdésünk adódna, akkor érdemes felkeresni a BÁV Faktor honlapját, ahol akár azonnali ajánlatkérésre is van lehetőség.