Átadták Zala megye legnagyobb kormányablakát Nagykanizsán – Fotókkal

Átadták pénteken Nagykanizsán Zala megye legnagyobb kormányablakát, amellyel az országban elsőként teljessé vált a megyén belül a kormányablakok hálózata.
Az ünnepélyes átadáson Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a kormány vállalása szerint a közigazgatásban az állampolgárokra nem ügyfélként, hanem partnerként tekintenek, akiknek gondjait, problémáit segítenek megoldani.

nagykanizsa kormányablak 1




nagykanizsa kormányablak 2

nagykanizsa kormányablak 3
Mint elmondta, utolsóként készült el Zalában a nagykanizsai kormányablak, ami egyúttal a legnagyobb is lett a megyében. Hozzátette, hogy a nagykanizsai járási hivatal épületének teljes körű felújítását a város is támogatta azzal, hogy a városközpont rehabilitációs munkálatai részeként az épület előtti teret is teljesen felújították.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott az avatáson egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarországon az első megye Zala, ahol a korábbi vállalásnak megfelelően teljesen kiépült a kormányablakok hálózata. A nagykanizsai épületben 21 ügyfélpultnál és három fotófülkénél fogadják az érkezőket, akik ma már több mint 400 különböző ügyet intézhetnek egy helyen.

nagykanizsa kormányablak 4

nagykanizsa kormányablak 5

nagykanizsa kormányablak 6
Szólt arról is, hogy Zalában az elmúlt két évben több mint kétmilliárd forintot fordítottak a kormányablakok kialakítására, berendezésére és az épületeik energetikai korszerűsítésére, amivel már idén mintegy 50 millió forint energiamegtakarítást érnek el. Mindemellett a 256 zalai település mintegy 80 százalékát lefedő települési ügysegédi hálózat munkatársait is korszerű számítástechnikai eszközökkel látták el – jelezte a kormánymegbízott. MTI (Fotók: Cseresnyés Péter – Facebook)