Amit a legnépszerűbb nagytestű kutyafajtákról tudni érdemes

Manapság egyre több család gondolkodik egy nagy eb befogadásán vagy megvételén. A legnépszerűbb nagytestű kutyafajták számtalan előnyt tartogatnak, így nem véletlen, hogy sokan választanak közülük. 

Miért annyira kedveltek?

Egyesek annyira impozánsak és nagyok, hogy távol tudják tartani a betolakodókat csupán a megjelenésükkel. Ugyanakkor a nagy termet mögött sokszor egy szelíd és szeretnivaló eb áll, aki hamar igazi családtaggá válik.

Tökéletesek a sportos személyeknek

A legnépszerűbb nagytestű kutyafajták kiváló társak lehetnek a reggeli vagy esti séták, futás, kocogás, illetve a kirándulások során. Persze vannak olyanok is, amik csak kevés törődést és aktivitást igényelnek, így érdemes alaposabban utánajárni a sajátosságaiknak a döntés meghozatala előtt.

Mit kell tudni róluk?

Vannak bizonyos dolgok, amiket fontos tisztázni a potenciális gazdiknak a vásárlást vagy örökbefogadást megelőzően. Például, hogy az ebek súlya nagyjából 25 és 55 kilogramm között mozog. Emiatt a reggeli kocogás során és persze otthon is több helyre van szükségük. 

Amibe mindenki beleszeret

A legnépszerűbb nagytestű kutyafajták mellett szól, hogy igazán egyszerűen be tudnak illeszkedni a legtöbb család életébe. Ha a gazdik teljes mértékben felkészültek arra, hogy felelősséget vállaljanak egy nagytermetű háziállatért, akkor a jutalmuk nem marad el.

Melyek a legnépszerűbb nagytestű kutyafajták?

Az Akita, a Német juhászkutya, a Doberman, a Labrador és az Alaszkai malamut sokak kedvencei. Ugyanakkor nagyon kedvelt még a Staffordshire bullterrier, a Golden Retriever, a Berni pásztor és a Kuvasz is.

Szükségük van mozgástérre

Az említettek zömének több mozgásra van szüksége, mint a kistestű kutyáknak. Abban az esetben, ha ezt nem biztosítják a számukra, akkor sajnos otthon tönkre tehetnek pár eszközt az aktivitás hiánya miatt. 

Egészségügyi gondok

A legnépszerűbb nagytestű kutyafajták esetében nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy hajlamosak bizonyos betegségekre. Például a könyök és csípő diszplázia, illetve az ízületi gyulladások is gyakoriak náluk.