Állítólag a nagykanizsai beruházást nem érinti a Közgép csoportos létszámleépítése

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közégp Zrt. az illetékes munkaügyi központnál, a társaság az építőipari beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától válik meg – közölte a cég kedden az MTI-vel.

nagykanizsa 61-es főút elkerülő szakasz 1
A tájékoztatás szerint a csoportos létszámleépítés a Közgép Zrt. minden második alkalmazottját érinti, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót küldenek el.
Közleményében a társaság azt írja, hogy a létszámcsökkentés elkerülhetetlenné vált, mert a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházásállománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni.

nagykanizsa 61-es főút elkerülő szakasz 2

A Közgép kiemelte, hogy a leépítés bejelentése és végrehajtása során körültekintően, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, az érintett dolgozóknak valamennyi, a jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát maradéktalanul kifizeti.

A létszámcsökkentéstől függetlenül a Közgép Zrt. valamennyi megbízását, kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik – írja közleményében a cég. MTI

(Fénykép: Az épülő 61-es út Nagykanizsát elkerülő szakasza 2015. október 5-én készült légi felvételen. MTI Fotó: Varga György)

Vélemény, hozzászólás?