Ábel hétvégén útnak indul

A Zalaerdő Zrt. által üzemeltetett Csömödéri Állami Erdei Vasút újra várja az érdeklődőket. Legutóbb (ami a Kisvasút Nap minimalizált változata volt), rengetegen utaztak a kis erdei vasparipa vontatta szerelvényekkel.

Az Erdélyből származó, 1955-ben gyártott, Ábel névre keresztelt gőzmozdony Tamási Áron regényhőséről kapta a nevét, hiszen csakúgy, mint a sokak által kedvelt történet főszereplője, a gőzmozdony is az erdélyi erdőket rótta, mielőtt Magyarországra került volna.

A mintegy 32 kilométernyi szakaszon, Lenti és Kistolmács között július 11-én (szombaton) Ábel újra útnak indul és várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen a szépséges zalai tájon a vonatozás egyben élménnyel párosuló szórakozás is.

Az erdei kisvasútról menetrend és egyéb információ a Zalaerdő honlapján ITT TALÁLHATÓ.

Ősszel sem pihen a csömödéri erdei kisvasút – Dél-Zala Press

A Zalaerdő Zrt. Csömödéri Állami Erdei Vasút mozdonyai és szerelvényei szinte minden évszakban dolgoznak megállíthatatlanul. Nyáron a leglátványosabbak, amikor turisták tízezreit repítik a csodálatos, nyugalmat árasztó zalai erdők közé. Az egyik végállomás éppen a vendégszerető Kistolmácson van. Az ország leghosszabb kisvasúti hálózatán zakatoló kicsi vasparipák 102,9 kilométeren közlekednek, aminek mindössze csak a harmadán van személyszállítás.