A Zalaerdő is tiltakozik a korrupciós ügyekről szóló híradások ellen

Korábban az MTI nyomán számoltunk be arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal mind a 22 állami tulajdonban lévő erdőgazdaságnál vizsgálatot rendelt el, mert alapvető és súlyos szabálytalanságokat találtak hat erdészeti cégnél, így állítólag a Zalaerdő Erdészeti Zrt-nél is.

zalaerdő vizsgálat

Az MTI az Indexre hivatkozó híre a Zalaerdővel kapcsolatban így fogalmazott:

„A hírportál szerint volt olyan cég, ahol a bevételek 48 százalékát elvitték a vállalatvezetési költségek, miközben a hasznot az erdőgazdaságoknak dolgozó vállalkozók vitték el. Az erdészetek ugyanis rendszeresen vállalkozóknak adták bérbe az általuk beszerzett gépeket, sőt a Zalaerdő Zrt. már a beszerzést is a vállalkozók igényeihez igazította.”
A teljes hír itt olvasható.

A korrupciós vádak miatt 6 erdészeti társaság közleményt adott ki, amely így szól:

„Tiltakozunk az állami erdővagyont kezelő társaságokkal kapcsolatban a sajtóban megjelent súlyos vádakkal szemben. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal anyagát nem ismerjük, annak tartalmába nem volt lehetőségünk betekinteni, kérjük, bocsájtsák azt rendelkezésünkre. A médiában megjelent vádakat aljas támadásnak tekintjük és alaptalannak tartjuk. Visszautasítjuk ezeket a rágalmakat.

Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Egererdő Erdészeti Zrt.
Mecsekerdő Zrt.
SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.
Verga Zrt.
Zalaerdő Erdészeti Zrt.”

(Fotó: az Index cikkének azon kivonata, melyben a Zalaerdő Erdészeti Zrt-től ír.)

 

Vélemény, hozzászólás?