A túlélésért küzd a Kanizsa Trend egyik tulajdonosa

Úgy tűnik, hogy gondban van a Steinhoff-birodalom, amelynek tőzsdei zuhanását egy kipattant könyvelési botrány indította el.

A dél-afrikai cégcsoporté Magyarországon részben a Kika, a Pepco, az Extreme Digital és az Andante bútorokat gyártó Kanizsa Trend is, amely Magyarország vezető bútorgyára.

Minderről a napokban a 24.hu számolt be.

(Fotó: Google maps)

Többek között azt írták:

„A cégbírósági adatok szerint a legnagyobb árbevételű magyar Steinhoff érdekeltség az Extreme Digital, az itt dolgozó 264 fő tavaly 33,3 milliárd forint forgalmat termelt. Ezt követi a Kika Lakberendezési Kft. 686 fővel és 25,2 milliárdos bevétellel, majd a Pepco nevű bolthálózatot működtető Pepkor Hungary Kft. 914 fővel és 3,2 milliárd forintos teljesítménnyel. A nagykanizsai Kanizsa Trend Kft.-nél – melynek Andante nevű bútorait a Kikában árulják – tavaly átlagosan 562 fő dolgozott, és 1,56 milliárd forint bevételt ért el.”

Kiderült, hogy a Steinhoffnál egy 6 milliárd eurós lyukat kellene betömni a könyvelésben. Ráadásul az is lehet, hogy már a 2016-os könyvekben sem szerepelnek jó számok, és azokat is át kell írni – fogalmaz a 24.hu.

A teljes cikk itt olvasható.