A többszörös visszaeső nagykanizsai nő útja ismét a fegyház felé vezet

A 24 éves kora ellenére vagyon elleni bűncselekmények miatt már többszörös visszaesőnek minősülő nagykanizsai nő legutóbbi büntetéséből 2013-ban szabadult, azóta a bíróság már jogerősen 2 évi és 2 hónapi fegyházbüntetésre ítélte, egy másik ügye pedig bírósági szakban van.

2014. augusztusában ismeretséget kötött az 1932-ben született sértettel, Kovács Mónika néven mutatkozott be, időnként felkereste a lakásán, és az idős férfi bizalmába férkőzött. Rávette arra, hogy az egyik nagykanizsai elektronikai üzletben vásároljon a számára egy mobiltelefont és egy TV készüléket azt ígérve, hogy a felvett 223.380,-Ft hitel törlesztését fizetni fogja. Ehhez képest a készülékeket elszállította, ismeretlen személyeknek átadta, a részleteket pedig nem fizette.

Nem sokkal később rávette, hogy hitelt vegyen fel neki. A hitelügyintézőt a lakására hívta, ahol a sértett 100.000,-Ft. hitelt vett fel a saját nevében, de a terhelt számára, aki azt ígérte, hogy a hitelt majd ő fogja fizetni. A törlesztő részleteket ígérete ellenére nem fizette meg, így a sértettnek 184.600 Ft-os kárt okozott.

2014. szeptemberében a sértett a nagykanizsai postán felvette a 136 000 Ft-os nyugdíját, amikor találkozott a terhelttel. Az Erzsébet tér felé tartottak, amikor a terhelt a sértett pénztárcájából -engedélye nélkül- kiemelt 120.000 Ft-ot, és azt eltulajdonította.

November elején a terhelt megjelent a sértett lakásán, és egy alkalmas pillanatban a hálószobai szekrényben lévő pénztárcából eltulajdonított 50 000 Ft-ot. A sértettnek összesen 577 980 Ft kára keletkezett, amely nem térült meg.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a terhelt ellen a bűncselekmény felismerésére (elhárítására) idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, lopás vétsége, valamint magánokirathamisítás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – tudta meg honlapunk szerdán Dr. Pirger Csabától a Zala Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Vélemény, hozzászólás?