A sóoldat jótékony hatása

A sóoldat a kristálysó és a víz kombinációja, a homeosztázis újraindítására a legtökéletesebb természetes módszer, segít a szervezet egyensúlyának fenntartásában.

A sóoldat ivókúra segítségével lehetősége van mindenkinek még egészségesebbé válni, megtalálni a külső és belső egyensúlyt, energiával feltöltődni. A 26%-os kész kristálysó oldatból elég egy teáskanálnyit tenni egy pohárba, amelyet feltölthetünk jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított csapvízzel. Ezt igyuk meg minden reggel felkelés után éhgyomorra. Fontos, hogy mindig szobahőmérsékletű vizet igyunk, hogy szervezetünknek a hőkiegyenlítésre ne kelljen energiát fordítania. Tehetjük a 26%-os kávéskanálnyi sóoldatot 1 l vízbe, amit a nap folyamán megiszunk.

Akinél a salaktalanítás, vagyis hasmenés hevesen lép fel, az ivókúrát cseppenként adagolja kezdetben és emellett napi vízmennyiségét növelje meg. Gyermekek és csecsemők esetében elég néhány csepp sóoldat, az éhgyomorra megivott oldat az éjszaka kiválasztott és felgyülemlett salakanyagok kiürülését segíti, így a napot is tiszta lappal kezdhetjük, amely a szervezet optimális működését segíti elő. 24 órán keresztül képes a sóoldalt a szervezetben a kristálysó rezgésmintáját fenntartani.

Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a pozitív hatás kialakulásához. 1 teáskanálnyi sóoldat ugyanis bőven elegendő egy napra, de azt folyamatosan, hónapokon keresztül kell innunk. Az ivókúra jótékony hatással van az öngyógyító erők aktiválására, az anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések, allergia, bőrbetegségek, szív- és keringési panaszok, alvászavar, koncentrációs zavarok és stressz kezelésére is.

Tegyünk néhány sókristály darabot lezárható üvegbe, töltsük fel annyi vízzel, hogy a kristályokat bőven elfedje. Ezt lehetőleg jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel, vagy tisztított, szűrt csapvízzel tegyük. Kb. 24 óra elteltével egy telített, 26%-os sóoldatot kapunk. A kristályok nem oldódnak tovább fel, mert az oldat telített. Ehhez később folyamatosan adhatunk vizet újra és újra, ekkor a sóoldat felhígul, de néhány óra alatt megint eléri a telítettséget. Mindaddig tölthető fel vízzel a sóoldat, amíg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak. Amikor az üveg alján minden sódarab feloldódott, újabb darabokat beledobhatunk, majd töltsük fel vízzel. Ez a folyamat megismételhető bármennyiszer, igény szerint. A sóoldatról tudni kell, hogy teljes mértékben steril: sem csírák, sem baktériumok, sem gombák nem élnek meg benne. Különleges tárolást sem igényel, ugyanakkor korlátlan ideig eltartható.

A sóterápiák közé tartozó sóoldat és a kristálysó alkalmazása teljesen természetes és biztos megoldás! Ha pedig olyan betegségekkel küzdünk, mint a hörghurut, megfázás, nátha, influenza, esetleg ízületi gyulladás, reuma, vagy akár a kimerültség tüneteit szeretnénk visszaszorítani, érdemes ellátogatni egy sóbarlangba.