A pedagógusokat ünnepelték Kanizsán

„A nevelő munkája olyan mint a kertészé, a palántát a szülők hozzák,és az iskola másra nem vállalkozhat, csak arra hogy felnöveszti a palántát. Megmunkálja a földet körülötte, ösztönzi,hogy gyökerei táplálékot kapjanak” – kezdte köszöntő beszédét Kozenszky Richárd bencés szerzetes szavaival, Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere, az immáron hagyománynak számító, a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nagykanizsai Tankerületi Központtal és a Nagykanizsai Szakképzési Centrummal közösen megszervezett csütörtöki Pedagógus napi ünnepi műsoron.

Dénes Sándor polgármester köszöntötte a pedagógusokat
A Pedagógus napi program résztvevői
Színpadon a Duna Művészegyüttes

A pedagógus hivatás sokszor ember feletti erőfeszítésekkel tarkított, nehéz de szép hivatás, a tudás átadása, és a tudás vágy felkeltése, a követésre méltó pozitív példa megmutatása az oktatók és nevelők mindennapos feladata mely által, piacképes tudással rendelkező generációk nőnek fel – fogalmazott a nagykanizsai városvezető.

A megnyitó beszédet követően a vendégek a Duna Művészegyüttes előadásában a Szerelmünk, Kalotaszeg c. produkcióját tekinthették meg mintegy 90 percben, a Hevesi Sándor Művelődési Központ színpadán. Az előadás sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a produkciót vastapssal hálálta meg az ünnepelt közönség.

Tudósító: Dani Mónika. Videó: Szalai Szilveszter.