A Magyar Kultúra Lovagja lett Kámánné Szép Terézia a kanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója

A Kárpát-medence valamennyi országából, valamint Németországból, Norvégiából, Olaszországból és Svédországból érkeztek vendégek a XXIV. Magyar Kultúra Napja Gálára. A szombati esemény védnökei dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter és Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára volt. 36 személyiség részesült Magyar Kultúra Lovagja elismerésben. Három példamutatóan tevékenykedő ifjúsági szervezet Örökség Serleget vett át.

A gála díszvendégeként Bácska (Vajdaság) adott ízelítőt kultúrájából. A résztvevők hatodik alkalommal tekinthették meg a “Vidék kincsei” kiállítást. Az esemény ünnepélyességét a Szent Korona másolatának jelenléte emelte, amely mellett a Koronaőr Egyesület és a hagyományápoló szervezetek állnak díszőrséget.
A budapesti Honvéd Kulturális Központban nyolc országból érkezett 36 lovagot avattak. A gála a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezésében és szervezésében került megrendezésre.

(Kámánné Szép Terézia a díjjal és az oklevéllel)

A rendezvény során Kultúra Lovagja cím elismerésben részesült Kámánné Szép Terézia a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője.

Lovagias tettek: Életében meghatározó szerepet tölt be a művészet és a kultúra közvetítése. A Röpülj Páva Dalkör tagjaként és szólistájaként bejárta az országot. Magánének szakos növendékként különböző versenyeken ért el sikereket. 2000-től a tótszerdahelyi önkormányzat művelődésszervezőjeként a horvát és magyar kultúrát ápolta.

(B-j: Kanizsa József zajki születésű író, költő a Magyar Kultúra Lovagja, Kámánné Szép Terézia, a Magyar Kultúra Lovagja, Németh Nyiba Sándor, birkózó olimpikon, sportedző, riporter, zenész, zeneszerző a Magyar Kultúra Lovagja)

2005-től lett a Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója. Az olajipari és a vasutas hagyományok ápolója, egészségmegőrző programok, kiállítások, irodalmi és zenei programok, nagyrendezvények és térségi művészeti csoportok programjainak, valamint az ifjúságot tanórán kívüli nevelését szolgáló programok szervezője.

Ötletgazdája az Országos Farsangi Fánkfesztiválnak. Uniós programok vezetője, előadások szervezője. A Kultúrával Kanizsáért Egyesület elnöke, a Tehetséges Zenészek, Zenekarokért Alapítvány alapító tagja.
A címet Kámánné Szép Terézia „A kultúraszervezői tevékenységért” érdemelte ki. Gratulálunk!

(Fotók: Németh Nyiba Sándor, a Krúdy Kör titkára)