A legújabb lánctalpas kotró a JCB-nél

Megérkezett a tavasz egyik legnagyobb dobása: az X szériás lánctalpas kotrócsalád első tagja. A JCB 220X nevű 20 tonnás lánctalpas kotrója megbízhatóságot és erőt sugall. Ezekkel egészítik ki a már használatban lévő kotrókat, amit, a sajtó részére rendezett, tavasz eleji rendezvényen jelentettek be.

A 20 tonna feletti kategóriában megalkotott új generációs 220X-et a minőség és a megbízhatóság jegyében tervezték meg. Az új lánctalpas kotró megalkotása közel 4 évet vett igénybe, amit komoly háttérmunka segítségével sikerült csak végrehajtani. Ennek, és a számos tesztelésnek köszönhetően sikerült kifejleszteni, hogy a legzordabb körülmények között is megállja a helyét és ne legyen szükség gyakori karbantartásra. Fő céljuknak tekintik, hogy a munkagépet a hatékonyság érdekében keveset kelljen szervizelni, mivel, ha keveset áll egy munkagép, annál hatékonyabb a termelés, annál több a profit.

Miben újult meg, mit tud most? 

  • 20 centivel szélesebb a felépítmény, míg a vezetőfülke 15 százalékkal lett nagyobb, valamint a zajvédelemre is különös hangsúlyt fektettek

  • a gémszerkezetet középre helyezték, aminek következtében átláthatóbb, pontosabb a munkavégzés, valamint megerősítették az oldalajtókat, ami szintén a zajvédelmet szolgálja

A 220X esetében a fő csapásirányt a gépkezelő kényelme, védelme jelentette, aminek köszönhetően 10 centivel hosszabb és 1 méter széles lett a vezetőfülke. A ROPS védelem már bevált az előzőekben, így nem változtattak rajta, továbbra is védi a kezelőt, ha véletlenül borulás következne be. A zajszint 73 dB-ről 67 dB-re csökkent. Számos kényelmi újítást vezettek be, mint a sík padlókialakítás, megnövelt tárolóhelyek, módosított kilátási tényezők, és az átláthatóvá tett kezelőfelület. JCB-nél azt vallják, hogy ha biztosítva van az optimális munkakörülmény, akkor jelentősen hatékonyabb a munkavégzés, ezáltal növekszik a termelékenység. Ezzel a konstrukcióval ezt sikerült biztosítani.

A kényelmi újítások mellett sokat adott a JCB a gép kinézetére, és hatékonyabbá tételére. 20 centivel megnövelték a felépítményt, így a gép új szélessége 2,7 méter lett, így a gém középre kerülésével csökkenthették azokat az erőket, amik a vázra való hatása előnytelen. A hidraulika tömlő átmérőjét is növelték, mely nagyobb olajáramlást eredményez, anélkül, hogy az olaj sebessége is nőne.

Nagy szerencse, hogy a JCB szakemberei figyelnek arra, hogy a gépkezelő kényelme is biztosítva legyen, és mindemellett hatékony, megbízható gépet alkossanak, amivel a vállalkozók szíven dolgoznak.

A Terra Hungária Építőgép Kft.a Terra Csoporton belül számos, válogatott partnerrel működik együtt, hogy vásárlóiknak a legjobb termékeket ajánlhassák. Mindegyik partnerük a saját szegmensének kiemelkedő szereplője. Ilyen partner többek között a JCB, amely több, mint 300 terméket gyárt és a világ 3 legkiemelkedőbb építőgép gyártója között van, így széles termékpalettát sorakoztatnak fel a Terra Hungária Építőgép Kft. kínálatában is.