A lánglovagok felszereléseivel ismerkedtek a diákok Nagykanizsán

A nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulói, tanárok, szülők tekintették meg a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárműfecskendőjét az intézmény által szervezett gyermeknapon.

Kevés olyan fiú gyermek volt, aki ne szeretett volna tűzoltó, rendőr vagy éppen katona lenni általános iskolás korában. Sokszor a kalandvágy, az egyenruha szépsége vagy éppen a rajzfilmekben, filmekben látható hős kép motiválja leginkább a gyerkőcöket, hogy ezen szakmák közül válasszanak felnőtt korukban.

Minden alkalommal nagy lelkesedés övezi tűzoltó kollégáinkat, amikor a megye bármely szegletében megjelennek a különböző bemutatókon, oktatásokon a közintézményekben. Ilyenkor csak úgy záporoznak a kérdések a tűzoltók irányába a munkájukkal kapcsolatban és nagy lelkesen próbálják fel a fiúk és lányok a védőruhákat, sisakokat és ülnek be a nagy piros autó kormánykereke mögé.

Nagykanizsán is hasonló ováció fogadta a helyi hivatásos tűzoltókat. Az érdeklődő gyermekek kipróbálhatták a hőkamerát, amely eszköz a tűzoltóknak is nagy segítségére van egy füsttel telített helyiségben eltűnt személy keresésekor. Sok kérdésre kaptak választ a tűzoltók munkájával, a gépjárműfecskendővel, az egyéni védőfelszerelésekkel és szakfelszerelésekkel kapcsolatban – írta a Dél-Zala Press-nek Cseresnyés Dániel a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.