A kültéri lámpa télen-nyáron, mindig praktikus

A kültéri lámpa télen-nyáron, mindig praktikus

Ha az otthonhoz tartozó világításról van szó, akkor a kültéri lámpa télen kiemelt jelentőséggel bír. Ekkortájt már délután négykor sötét van sokszor, és a megfelelő megvilágítás gyakran nélkülözhetetlen hazaérkezéskor, vagy a reggeli elinduláskor. Nem csak télen fontos azonban, hogy a megfelelően elhelyezett kültéri lámpák segítsék a kerti közlekedést, hanem a nyári hónapokban is.

Az elter.hu azt javasolja, hogy a kert több pontjára helyezzünk el kültéri lámpa fajtákat, s így az év minden időszakában kiválóan használható, megfelelő fényerősséget biztosító megoldásoknak örvendhetünk. Cikkünkben néhány olyan típust veszünk sorra, melyek nem hiányozhatnak az otthont övező környezetből.

Fali karok a homlokzatra

Főleg a kert felőli nagy homlokzattal rendelkező ingatlanok esetében szokott fontos lenni, hogy ne csak a bejárati ajtónál kerüljön elhelyezésre kültéri lámpa. Ennek előnyeit a téli időszakban pontosan láthatjuk, hiszen ilyenkor nem árt, ha minél jobban megvilágított az egyébként is csúszós, jeges, havas járda, autóbejáró.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kizárólag kültéri használatra ajánlott lámpa típusokat válasszunk a szabadba, hiszen ezeknek ellent kell állniuk az időjárás viszontagságainak és főként a nedvességnek.

Legyen szó akár esőről, havazásról, akár erős szélről, a megfelelő elhelyezés és a strapabíró kivitelezés mindennél fontosabbak. Jó hír viszont, hogy mindezek oltárán nem kell feláldozni az esztétikus megjelenést sem, ugyanis a gyártók erre is különösen odafigyelnek.

Autóbejáró kiváló megvilágítással

A kültéri lámpa egy speciális fajtáját képviseli a süllyesztett világítás, amelyet például térkövezés alkalmával gond nélkül elhelyezhetünk a kertben. Ez a megoldás főként az autóbejáró, vagy például a medence környékén szokott helyet kapni, de akár a kerti lépcsőt is fényárba boríthatjuk segítségével.

Ez utóbbira egyébként kifejezetten ajánlott figyelni a téli hónapokban, amikor a csúszásveszély akár balesethez is vezethet. Kaphatóak speciálisan lépcsővilágításra alkalmas lámpák is, de a mozgásérzékelővel ellátott reflektorok is nagy népszerűségnek örvendnek napjainkban.

Hangulatvilágítás nyári programokhoz

Ugyan télen kicsit kevesebb időt töltünk a kertben, és főként csak a hóesés csábít minket a szabadba, de nyáron sokkal inkább igénybe vesszük az otthont övező környezet kínálta lehetőségeket. A tikkasztó nappalokat legtöbben igyekszünk átvészelni a klímás helyiségekben, de a nyáresték remek választásnak bizonyulnak a kerti sütögetéshez, baráti összejövetelek szervezéséhez, vagy éppen a medencés bulikhoz. Bár nyáron csak este kilenc környékén kezd sötétedni, de ha az éjszaka egy részét is kint töltenénk, akkor a megfelelő kültéri lámpa bizony nélkülözhetetlen.

A hangulatfények bármely összejövetelt vagy családi programot különlegessé teszik. Megvilágíthatjuk segítségükkel a sziklakertet, a kert egyes mutatós területeit, de a terasz környékén vagy a kerti bútorok közelében is elhelyezhetjük a ma már kiváló minőségben elérhető lámpákat.

Az online rendelés kényelmét akkor is kihasználhatjuk, ha kültéri lámpa beszerzése a cél. Szűrhetünk a kínálatban megtalálható darabok között, így valóban csak a számunkra releváns fajtákat láthatjuk, megkönnyítve ezzel a választást.

A jól megválasztott kültéri lámpa télen-nyáron egyaránt kitűnő szolgálatot tesz és mind funkcióját, mind az általa keltett hangulatot kihasználhatjuk. Karácsony környékén is érdemes figyelemmel kísérni az akciós ajánlatokat, hiszen könnyen lehet, most bukkanunk rá új kedvencünkre.