A kijárási korlátozás miatt szabályozzák a Csarnok Üzletházba való belépést

A március 28-tól hatályos kijárási korlátozáshoz kapcsolódóan a Csarnok Üzletház vásárlói forgalma az alábbiak szerint került szabályozásra.

Szombat reggel 6 órától a Csarnok Üzletház 3 bejáraton keresztül, ellenőrzött módon lesz csak látogatható.

Nyitott bejáratok:
• Kalmár utcai főbejárat,
• déli oldali szélfogón lévő bejárat,
• nyugati oldali bejárat, a víztározóval szemben (a kis tó mellett).

A többi bejárati ajtó szalaggal kerül lezárásra, ezeken csak tűz esetén lehet közlekedni.
A Közterület Felügyelet munkatársai és a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. dolgozói felügyelik a vásárlói beléptetést.
Az üzletház hangosbemondóján folyamatosan tájékoztatják a vásárlókat.

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és egy kis kitartás. Ezekre van most leginkább szükség – írta Facebook oldalán pénteken délután Balogh László nagykanizsai polgármester.

A városvezető azt is közölte:

A járványügyi veszélyhelyzet a kormányzati intézkedések ellenére számos olyan kanizsai kisvállalkozást is hátrányosan érintenek, amelyek önkormányzati tulajdonban lévő helyiségeket bérelnek.

Rendkívül fontosnak tartom a járvány megfékezésére irányuló rendelkezések fegyelmezett végrehajtását, ugyanakkor a rendelkezésre álló eszközökkel aktív szerepet kívánok vállalni a vállalkozásokat sújtó károk mérséklésében. Az önkormányzat elemi érdeke, hogy az iparűzési adót fizető, nagykanizsai polgárokat foglalkoztató vállalkozások a veszélyhelyzetben is talpon maradjanak, ne szűnjenek meg.

Ezért indokolt a kanizsai kisvállalkozások segítése oly módon is, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő nem lakáscélú helyiségek bérleti díját az érintett vállalkozások számára átmeneti jelleggel, a veszélyhelyzet idejére 70%-kal csökkentjük.

Az ezzel kapcsolatos önkormányzati rendelet módosítása folyamatban van.