A kanizsai BLG tehetséges, de nehéz sorsú diákjainak ajánlotta fel díjának pénzjutalmát

Újabb megtiszteltetés érte Nagykanizsa szülöttét, dr. Ádám Veronikát. A Széchenyi-díjas, Prima Primissima díjjal és a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett kutató a Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet vehette át a megyenapi díjátadó ünnepi közgyűlésen szeptember 18-án.

A kitüntetést kimagasló tudományos munkásságáért, kutatói tevékenységéért, a hazai és nemzetközi tudományos életben betöltött szerepének elismeréseként kapta meg.

Az eseményen dr. Ádám Veronika – aki nem mellesleg Nagykanizsa díszpolgára is – felidézte, hogy 18 éves koráig élt szülővárosában, és „sorsszerűnek” tartja, hogy olyan gimnáziumban tanult, amelyben rendkívüli pedagógusokkal találkozhatott, akik arra tanították, hogy a tehetség nagy dolog, de kitartó munka nélkül mit sem ér.

Dr. Ádám Veronika a megyei díszpolgári címmel járó anyagi elismerést a Batthyány Lajos Gimnázium tehetséges, de nehéz sorsú diákjainak megsegítésére ajánlotta fel. Szívből köszönöm ezt a nemes gesztust!

Ezúton is gratulálok dr. Ádám Veronikának az elismeréshez, sok erőt és jó egészséget kívánok neki a város minden polgára nevében! – írta Facebook oldalán kedden Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotók: Balogh László – Facebook)