A GE Hungary Kft. világítási rendszereket fejlesztett

GE Hungary Kft. beltéri és kültéri LED-alapú világítási rendszereket fejlesztett ki, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatásával.

A GE Hungary Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a június végén lezárult mintegy 1,63 milliárd értékű programhoz az innovációs alap 699 millió 474 ezer forint összegű támogatást biztosított.
A programban megvalósult fejlesztéseket a GE magyarországi üzemeiben fogják alkalmazni.
A kezdeményezésben kiemelt szerepet kapott továbbá a világítástechnikai üzletág budapesti székhelyű Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régiós központja is, mivel a Magyarországon gyártott új termékeket a cég globális értékesítési hálózatán keresztül exportálják világszerte.
A vállalat fényforrás üzletága öt magyarországi városban hat gyárral van jelen. Az EMEA régiós központja és Globális Technológiai Központja is Budapesten található. Az üzletág több mint 6000 embert foglalkoztat Magyarországon.
A társaság 2011-ben, Budapesten nyitotta meg európai világítástechnikai bemutatóközpontját, majd egy évre rá a nagykanizsai gyárában megnyitotta európai LED kiválósági központját is.
A GE Hungary Kft. 2012 decemberében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal, amellyel megerősítette Magyarországgal való partneri kapcsolatát. A társaság 2013-ban 1400,4 milliárd forintra növelte nettó árbevételét az egy évvel korábbi 1375,9 milliárdról. Tavalyi évét a cég 24,378 milliárd forintos veszteséggel zárta, 2012-ben adózott eredménye 90,628 milliárd forintot tett ki. (MTI)

Vélemény, hozzászólás?