A fertőtlenítés szerepe duguláselhárítás után

Azzal, hogy sikerült elhárítanunk a dugulást, még nem értünk a munka végére. A dugulást ugyanis olyan szennyeződések váltják ki, melyekben milliónyi baktérium talál magának kellemes otthonra. A dugulások megszüntetését követően muszáj a fertőtlenítésről is gondoskodni, ha nem szeretnénk, hogy ezek a kórokozók szétterjedjenek otthonunkban és az általuk okozott szagok se legyenek maradandóak.

Elsősorban a wc-nél fontos a duguláselhárítás után a fertőtlenítésről gondoskodni. De a mosdó, a mosogató vagy a zuhany esetében sem hagyhatjuk ki ezt a lépést, nem beszélve egy csőtörésről vagy ha netán az utcai szennyvíz tört be a házba. A környezetbarát anyagok közül a szódabikarbóna kitűnő erre a célra, hiszen nemcsak zsíroldó, de erős fertőtlenítő hatással is rendelkezik, ugyanakkor érdemes segítségül hívni a vegyszereket is a biztos hatás érdekében.

A dugulások megszüntetése után tehát ne csak a keletkezett kosz eltüntetésére fordítsunk figyelmet, hanem a kórokozók elpusztítására is. Amíg ezt nem tesszük meg, addig abban is biztosak lehetünk, hogy a bűztől sem fogunk tudni szabadulni, hiszen a baktériumok és a kellemetlen szagok kéz a kézben járnak.

Amennyiben a duguláselhárítást vízvezeték szerelő szakember végzi, nagy eséllyel bízhatunk benne, hogy a fertőtlenítésről és a bűz megszüntetéséről is kérés nélkül gondoskodik munkája részeként. Ennek megvan az az előnye is, hogy a szakemberek rendelkeznek olyan, kereskedelmi forgalomban sokszor nem kapható, védőfelszereléssel együtt alkalmazható fertőtlenítő és szagtalanító szerekkel, melyek a leghatékonyabban képesek a lefolyócsövekben élő, különböző típusú kórokozók elpusztítására, a vízvezeték-rendszer alapos fertőtlenítésére.

A szakszerű fertőtlenítést követően általában 1 órát kell várni, hogy a szerelvényeket újra használatba vehessük, de így legalább biztosak lehetünk benne, hogy nem kell már a kórokozóktól tartanunk.

A lefolyók fertőtlenítésével egyébként nem kell megvárni a dugulást. Rendszeresen érdemes elvégezni ezt a műveletet háztartási szerekkel a lakás minden vizes helyiségében. Amennyiben már megtörtént a baj és a dugulásból kifolyólag elöntötte a szennyvíz a lakást akkor se essen kétségbe, mert professzionális duguláselhárítással és fertőtlenítéssel állunk Budapesten és Pest megyében minden tisztelt megrendelő segítségére.