780 millióból újult meg a kanizsai Spar

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítette nagykanizsai és gyáli áruházát a Spar, energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve – tájékoztatta a kereskedelmi cég csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a járványidőszakban is következetesen alkalmazott beruházási és fejlesztési stratégia részeként Nagykanizsán több mint 780 millió forint ráfordítással, Gyálon pedig 269 millió forintot meghaladó összegből újítottak fel egy-egy szupermarketet.

(Fotó: archív)

Három hónapos átalakítás után vehették újra birtokukba a nagykanizsai vásárlók a város autóbusz-pályaudvarának szomszédságában álló, 28 munkatársat foglalkoztató áruházat.

A környezetvédelmi szempontokra is ügyelve energiatakarékos LED-lámpák gondoskodnak a megvilágításról, illetve környezetkímélő, szén-dioxid-alapú hűtéstechnikai rendszert építettek ki.

Gyálon, a 17 dolgozót foglalkoztató áruház két hónap alatt kapott frissebb és modernebb külsőt és belsőt, egyebek mellett újonnan kialakított kiszolgálópultokkal, fali mirelithűtővel. A takarékos LED-világítás kevesebb energiafelhasználást tesz lehetővé a 23 ezer lakosú Pest megyei járásközpontban lévő szupermarketben – derül ki a közleményből.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. árbevétele 738,9 milliárd forint volt 2020-ban, 8,7 százalékkal több az előző évinél, a beruházások összértéke tavaly elérte a 28,7 milliárd forintot. A vállalat 588 üzletet működtetett tavaly év végén, a foglalkoztatottak száma meghaladta a 14 ezret – írta az állami hírszolgálat.