21 újabb térfigyelő kamera Nagykanizsán

A nagykanizsai közgyűlés döntése értelmében a város 7 pontján helyeznek ki 21 térfigyelő kamerát, amelyből 7 rendszámfelismerésre is alkalmas lesz.
A közgyűlés erről még az április 27-i, nyílt, soros ülésén hozott döntést mégpedig egyhangú (14 igen) szavazattal.

A határozat értelmében az idei nagykanizsai büdzséből 20 milliót költenek a térfigyelő kamerarendszer bővítésére. És, hogy hová is helyezik ki a 21 kamerát?

Mutatjuk:

-2 db + 1 db rendszámfelismerő kamerát helyeznek ki a Bajcsy Zs. utca – Rozmaring út térvilágítási oszlopára.
– 2 db + 1 db rendszámfelismerő kamera kerül a Szepetneki út bevezető szakaszának első térvilágítási oszlopára.
– 2 db + 1 db rendszámfelismerő kamerát szerelnek fel a Bajcsai bevezető útnál, az autóbontó előtti oszlopra.
– 2 db + 1 db rendszámfelismerő kamera lesz a Homokkomáromi bevezető út első térvilágítási oszlopán.
– 2 db + 1 db rendszámfelismerő kamerát raknak fel az Alkotmány út bevezető szakaszán a buszmegálló térvilágítási oszlopára.
– 2 db + 1 db rendszámfelismerő kamera figyeli a forgalmat a Teleki út – Laktanya út kereszteződésénél a térvilágítási oszlopról.
– 2 db + 1 db rendszámfelismerő kamera rögzíti a közlekedést a Camping út – Vár út kereszteződésének térvilágítási oszlopáról.

A telepítési helyeken lévő kamerák működéséhez szükséges járulékos munkák: mikrohullámú vevő irány bővítés, energia biztosítás, térfigyelési pont vagyonvédelme, mikrohullámú átjátszó állomás, szünetmentes tápegység beépítés, térfigyelési pontok terveztetése, figyelési helyiség korszerűsítése keretében monitortartók kialakítása, bútorzat átalakítása.
A kivitelezési határidő 2017. december 31.

(Forrás: ITT)