2017. évi V. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny

Magyarország egészére kiterjed a IV. Erdei és Vadon termő Gyümölcsökből Készült Pálinkák versenye z V. Regionális Palóc Pálinka- és Párlatverseny és IV. Erdei és Vadon Termű Gyümölcsökből Készült Pálinkák Országos Versenyének nevezési határideje hamarosan elérkezik. Nagy tisztelettel várják az érdeklődőket a Palóc Pálinka és Bányász Hagyományok Ünnepére.

Az időben történő jelentkezések leadása elengedhetetlen, így erre mindenkit kérnek, hogy legyen tekintettel! A nevezési díj az alábbi a magánfizetők és bérfőzetők esetében: 1500,- Ft/minta. A szeszfődzék és kereskedők esetén 3000,- Ft/minta. Az alábbi oldalon tölthető le a nevezési lap: www.nogradipalinka.hu, a Nógrád Megyei Pálinkabarátok Köre Egyesület honlapjáról. A Versenyszabályzat tartalmazza a verseny részletes leírását, az e-mail cím pedig: info@nogradipalinka.hu.

A IV. Erdei és vadon termű gyümölcsökből készült országos pálinkaversenyen indulóknak 2 x 0,5 liter versenymintát kell párlat, pálinka fajtájaként küldeniük a Gyümölcsház 3129 Nagykeresztúr 0221 címre. Tetszőleges számú pálinkával, párlattal is indulhat egy-egy versenyző, elegendő a pálinka eredetét igazoló dokumentum másolatát csatolni. 2 x 0,35 liter a minimálisan elfogadott verseny mennyiség.

A Regionális Palóc Pálinka-és párlatverseny idén már az ötödik alkalommal kerül megrendezésre, amelyet alapvetően a palóc térségre, régióra hirdetik meg, de mivel nyitott alapvetően a verseny, így máshonnan is szívesen fogadják a nevezéseket. A versenyt az alábbi helyszínen rendezik és bírálják a tételeket: Gyümölcsház – 3129 Nagykeresztúr, 0221. hrsz. A pálinkát kedvelők és előállító barátaikat várják IV. Erdei és Vadon Termő Gyümölcsökből Készült Pálinkák Országos versenyére.

A verseny eredményhirdetésére a Palóc Pálinka és Bányász Hagyományok Ünnep keretében kerül sor, Salgótarján, Fő térén 2017. szeptember 16–án. 2017. augusztus 11. 12 óra a versenyeztetni kívánt tételek beküldésének határideje. Az alábbi dátumra esik: 2017. augusztus 24-25. a bírálat időpontja.

A tételek az alábbi versenykategóriákban indulhatnak: párlatok, egyéb pálinkafajták, törkölypálinkák, szőlő pálinkák, csonthéjas termésű gyümölcsök pálinkái, bogyós termésű gyümölcsök pálinkái, almatermésű gyümölcspálinkák, ágyas pálinkák.