195 koronavírusos van Nagykanizsán

Friss járványadatokat közölt csütörtökön Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester. Mint írta, a városban jelenleg 269 fő van karanténban és közülük 195 fő esetében mutatták ki a fertőzést.

A szennyvíz-mintákból is kimutatható a vírus örökítőanyagának emelkedő szintje – írta a városvezető.

„Megérkeztek a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központtól a Sars-CoV-2 vírus örökítőanyagának kimutatására végzett vizsgálat legfrissebb eredményei. A nagykanizsai szennyvízben az elmúlt héthez képest a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja nem változott számottevően, tehát az október utolsó hetében azonosított magas szinten maradt.

A szakemberek szerint az emelkedő esetszámokban visszalépés, lassulás nem valószínűsíthető. A járványügyi adatok alakulásának tükrében kérem Önöket a higiéniai szabályok fokozott betartására. Saját maguk és mások egészsége érdekében ajánlom a maszk viselését.” – fogalmazott a Facebookon Balogh László.

(Fotó archív: Balogh László Facebook)

Információink szerint a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban újra Covid-részleg kialakításán dolgoznak. Az egészségügyi intézményben több mint 10 dolgozó – úgy tudjuk, hogy 17 munkavállaló – nem vette fel az államilag elrendelt kötelező védőoltást. A nem beoltott dolgozók egy részét szabadságra küldték, van akik önként felmondtak és volt akiknek munkaviszonyát megszüntették Kanizsán.