160-170 hektárral bővülhet a nagykanizsai ipari park

A nagykanizsai ipari park már betelt 135 hektárja mellett további 160-170 hektáros bővítést tesz lehetővé az a feltáró út és a hozzá tartozó közművek, amelynek tervezési és kivitelezési szerződését pénteken írták alá a dél-zalai városban.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselőjeként az aláírás alkalmából azt mondta: hatalmas lépés előtt áll Nagykanizsa gazdaságfejlesztése.

Az elmúlt években nagyon sok vállalkozás érdeklődött a lehetséges iparterületek iránt, így a bővítés a kis- és közepes vállalkozások mellett a nagyvállalatok beruházásaira is lehetőséget ad – közölte.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) kifejtette: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből mintegy 3 milliárd forintot fordítanak az önkormányzati iparterület bővítésére. Ennek részeként május végére elkészül az M7-es autópálya keleti lehajtójánál 300 millió forintból az a körforgalom, amely az új területek megközelítését szolgálja.

A körforgalom egyik oldalán állami beruházásban bővül 70 hektárral az ipari park – ennek hasznosítása már idén elindulhat -, a másik oldalon pedig 20 hektár önkormányzati terület feltárása kezdődik a most aláírt tervezési és kivitelezési szerződéssel – tette hozzá a polgármester.

A nettó 1,7 milliárd forintról szóló szerződésről Erős Gábor, a tervező és kivitelező Reaszfalt Kft. ügyvezetője elmondta: elkezdték a tervezést, így várhatóan őszre meglesznek az engedélyes tervek, a földmunka ezután el is indulhat. A vállalás szerint 2021 végére fejeződik be a 15 ezer négyzetméternyi útfelület és a 4 kilométeres árok, továbbá 1,8 kilométer hosszan közvilágítás és 1,6 kilométeren ivóvíz- és szennyvízcsatorna-vezeték építése, illetve több mint 13 ezer növény telepítése. MTI