12 óra tömény foci az Állatmenhelyért

Az első 12 órás foci egy nagy, kanizsai baráti társaság kezdeményezése volt 2010 nyarán, amikor több hosszúra nyúlt focis este után kitalálták, hogy egész éjszaka focizni fognak. Az első torna olyannyira jól sikerült, hogy úgy érezték, hagyományt szeretnének belőle teremteni.
Az időkorlát miatt a 8 csapatos megoldás lett az optimális, 12 perces meccsek keretében minden csapat kétszer játszik mindenkivel, a végén abszolút győztest hirdetnek.

A teljes mezőny

A teljes mezőny

 

Még 2010-ben, a két ünnep között megszervezték a II. 12 órás focit, immár teremben, azóta ez a kupa időpontja minden évben. Ekkor kapta a torna a karitatív jelleget is, a szervezők úgy érezték, tenni szeretnének valamit városukért és kihasználnák a közösség erejét.

A csapatok nevezési díjából azóta minden évben félretesznek a menhelynek, a torna idején egy perselyben gyűjtik a pénzt és egyéb felajánlásokat, főként állat eledelt.

A teljes egészében non profit szervezésben a nevezési díjakból fedezik a terembérlés, díjazás és egyéb költségeket. A torna nem eredményorientált, mindenki jól szeretné érezni magát, a meccseken nincsenek bírók, az esetleges kétes szituációkat megbeszélik egymással a felek, mindig érvényesül a fair play. A meccsek alatt zene szól, az előtérben fogynak a zsíros kenyerek, de banán és csoki is van bőven. A csapatok összetétele minimálisan változott az évek során, bár több csapat is megkereste a szervezőket, hogy nevezni szeretnének, az időkorlát és a közösségi jelleg miatt a szervezők ezt nem akarták vállalni. Az idei torna gyászszünettel kezdődött, a mezőny Pálfi Rolandra, egy tragikusan korán elhunyt focis társára emlékezett, aki korábban részt is vett az eseményen.

www.balicraftmarket.hu

Aztán megindult a játék

Meccsek végén, a szabály szerint addig tart a játék, amíg a 12. perc után először el nem hagyja a pályát a labda. A színes mezőnyben volt NB 1-es játékostól lelkes amatőrökig mindenre találunk példát, idén a legfiatalabb játékos 16 míg a legidősebb 32 volt.

A győztes "Kutyák"

A győztes “Kutyák”

A végső győztes csapat 5. éve az Ámon István, Gyuricz Dávid, Szita Balázs, Fülöp Roland, Kahotek Kristóf, Szalai Dániel, Szép Dávid, Szőke Ádám, Anger Tamás fémjelezte csapat, akikhez idén csatlakozott Rittinger Szabolcs is, „Kutyák” néven indultak.

A második helyen holtverseny alakult ki a pontok tekintetében, végül a palini futballcsapat néhány remekéből is álló baráti társaság, a „Pókok” kapta meg az ezüstérmet jobb gólkülönbségük miatt, míg a bronz, a szervezőcsapat, a Narancsbányász FC-hez került. Egyéni díjak is kiosztásra kerültek, a díjakról a Bali Craft Market gondoskodott.

A díjakat a csapatok szavazatai alapján ítélték meg: a legszebb gólt szerző játékos Kardos Tamás, a legjobb kapus Matyola Péter, a legjobb játékos Csepregi Tamás lett.

Szoliva Zsolt
VI. 12 órás foci a Nagykanizsai Élettér Állatmenhelyért

Vélemény, hozzászólás?