Lemezhajlító prémium kivitelben

(X) Gyakran szükség van a képlékeny munkaanyagok, idomanyagok megfelelő szögben történő meghajlítására. A nagy precizitást igénylő munkák esetén elengedhetetlen a lemezhajlító használata.

A Metallkraft ipari lemezhajlító kitűnő választásnak számít, hiszen masszív felépítéssel és magas terhelhetőséggel rendelkezik, amely kiemelkedő élettartammal párosul. A Metallkraft által gyártott ipari berendezések hosszú távú használatra lettek tervezve. Ez szemmel látható a kialakítás minőségén, ami a prémium kategóriába emeli a Metallkraft lemezhajlítókat.

A lemezhajlító használata egyszerűnek tűnhet, mégis a szakszerű használatához kellő tapasztalat szükséges. Ehhez hozzátartozik pl. a hajlításfajták és a hajlítandó anyagok ismerete.

Többek között figyelembe kell venni, hogy hajlításkor a hajlítóerő megszűnését követően minden anyag kissé visszarugózik. Tehát a tökéletes szög elérése érdekében egy minimális túlhajlítás szükséges. A hajlítás szöge a lemezhajlító pofa elfordításától függ. Igény szerint lekerekített, illetve éles hajlításra is van lehetőség a felső pofa betétlécének a cseréjével.

Szegmenses élhajlító modellek esetén a hajlító bélyegek is cserélhetőek. A tömeggyártott alkatrészek készítése során időhatékony és gazdaságos megoldásnak számítanak ezek a készülékek.

Az anyagvastagság határozza meg, hogy kézi vagy hidraulikus megmunkálásra van-e szükség. A hidraulikus változatok rásegítést biztosítanak a gép kezelőjének. Az automatizált ipari CNC élhajlító modellek ára a milliós nagyságrendet is meghaladja.

Fémipari szerszámgépek kimagasló technológiával

Bizonyára már mindnyájan találkoztunk ezzel a fogalommal, de vajon melyek azok az eszközök, amelyek ebbe a kategóriába tartoznak? A technológia fejlődésével egyre kifinomultabbá váltak a fémipari szerszámgépek, melyek nélkül ma már elképzelhetetlen lenne a fémmegmunkálás.

Az esztergagépek a forgástestek megmunkálására alkalmas berendezések, amelyek forgácsolással alakítják a munkadarabot.

A fémipari szerszámgépekkel precíz furatokat is készíthetünk amennyiben egy oszlopos, állványos vagy radiál fúrógépet használunk.

A munkaanyagok formázását illetően a köszörűgépek is jelentős helyet foglalnak el a listán. Az adott feladatnak megfelelően alkalmazható a csúcs nélküli, egyetemes, illetve furat- és síkköszörűgép.

A fűrészgépek a munkaanyagok méretre vágásában lehetnek a segítségünkre végtelenített (szalagfűrész) vagy forgó (gyorsdaraboló) mozgással.

Ez lenne fémipari szerszámgépek főbb csoportja. Ellenben ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezeken kívül még számos, speciális berendezés létezik a fémmegmunkálás céljából.