Kiderült hol épül meg a nagykanizsai tudományos és információs park

“Kis lépés a nagyvilágnak, nagy lépés egy településnek: megjelent a Magyar Közlöny hasábjain a kormány döntése, miszerint beruházási célterületté vált a tervezett Körforgásos Gazdaság Tudományos és Innovációs Park nagykanizsai központjának pontos helyszíne. Az eredetileg meghatározott terület egy részén a Nymwag vagongyártó üzemcsarnokai kapnak majd helyet, így új területek is bevonásra kerültek a megvalósításhoz.

Az egyetemi kampuszunkon már folynak kutatások, melyek megalapozzák a kutatási és fejlesztési központ működését, amely a Pannon Egyetem és a Mol, valamint helyi cégek részvételével 18 ezer négyzetméteren teszi majd lehetővé Nagykanizsán az állam, a felsőoktatás és az üzleti élet szereplőinek együttműködését.

Az innovációs park látványterve/ Forrás: MOL Circular Economy Science Park

Ez a zöld válasz a jelen és a jövő nagy kihívásainak számos kérdésére. A tudományos parkban ugyanis a megújuló energiák és a hulladék- és a vízgazdálkodás területén végeznek majd kísérleteket a kutatók azzal a céllal, hogy olyan technológiákat fejlesszenek ki, amelyeket a magyar gazdaság hasznosítani tud, és amelyek révén a magyar cégek is profitálhatnak. Vagyis a kompetencia központ, a kutatás-fejlesztés iparilag is hasznosítható termékeket és eljárásokat fog kifejleszteni és létrehozni.” – írta Facebook oldalán csütörtökön Balogh László nagykanizsai polgármester.

A Portfolio számításai szerint a projekt nagyjából a fehérrel jelölt területen valósul meg.