Bemutatták a Zala megye Top 100 kiadványt

Pénteken mutatták be a nagyközönségnek Zalaegerszegen Zala megye 2020-as top 100 vállalkozását tartalmazó kiadványt.
Mint ismertették, a száz legnagyobb zalai cég 2020-ban összesen 576 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 1,3 százalékkal többet, mint 2019-ben.

Üzleti eredményük összesen közel 42 milliárd forint volt, ami 25 százalékos növekedés az előző évhez képest.
A megye gazdasága a nagyobb vállalkozásokat illetően vírusállónak bizonyult 2020-ban, de elsősorban a szálláshelyek bevételei jelentősen visszaestek.

A legnagyobb árbevételű zalai cégek között 2020-ban első volt az építőipari ZÁÉV, a szállítmányozással foglalkozó Gartner, valamint a közműépítő Szabadics Zrt., lekerültek azonban a listáról a szállodaipari cégek.

Zalában az országos átlaghoz képest is jelentősebb a szerepe a mikro- és kisvállalkozásoknak, ez a listán is megmutatkozik, amelyre 1,8 milliárdos árbevétel feletti cégek tudtak bekerülni – ismertette Kaszás Anita. A kiadvány a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV és a Zalai Hírlap gondozásában jelent meg – közölte többek között az állami hírszolgálat.

A kiadvány egyébként azért a 2020-as adatokat tartalmazza, mert a cégeknek a lezárt üzleti évet tartalmazó 2021-es adataikat az év első hónapjaiban kell megküldeniük a különféle állami nyilvántartások és az adóhatóság számára.

(Fotó: MTI/Varga György)