Bankkártya terminálok összehasonlítása: melyikkel járok jobban?

(x) A bankkártya terminálok esetében kereskedőként akkor járunk jobban, ha olyan terminált választunk, amely teljesen kártyafüggetlen, azaz bármelyik bank által kibocsátott kártyát le tudja olvasni és lehetőség nyílik esetleg a havi bérlésre. Ma már egyre többen döntenek a bankkártyás fizetés mellett még akkor is, ha a megvásárolt termékek ára alig éri el az 1000 Forintot. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb a bankkártyával való fizetés, mintha készpénzt használnánk.

Nem érdemes a vásárlók idejét rabolni

Bizonyára egyre több kereskedő döbben rá arra, hogy a bankkártyás fizetési lehetőséggel még több vásárlót tud bevonzani üzletébe. Azonban ez nem minden, hiszen nagyon fontos, hogy a bankkártya leolvasó terminál is gyors legyen és a legtöbb kártyát képes legyen kezelni. A vásárlók azokban az üzletekben vásárolnak előszeretettel, ahol ezek a körülmények adottak. Szeretik a gördülékeny fizetést és azt is, hogy gyorsan halad a sor, nem kell sokat várakozniuk. Egy kártya érintése bármely más fizetési módnál gyorsabb lehet.

Nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha éppen bankkártya terminált szeretnénk üzletünkbe vásárolni?

Többféle bankkártya terminál közül is válogathatunk. Cikkünkben már kifejtettük, hogy a kártyafüggetlen és a bérelhető terminálok jelentik a legjobb megoldást a vállalkozások számára. Az A 920 bankkártya terminál bankfüggetlen, képes a SZÉP Kártya kezelésére, Android operációs rendszer segíti a működését és a számláz, valamint ki is nyomtatja a számlát. Ennél a terminálnál minimum 330 000 forintos havi forgalmat kell generálni annak érdekében, hogy nettó 2990 forintért ki lehessen bérelni. Természetesen akkor sincsen semmi probléma, ha nem érjük el ezt a forgalmat, mert abban az esetben is a havi díja maximum nettó 3300 forint. A Q92 terminál szintén bankfüggetlen és képes a SZÉP kártya elfogadására. Ennek a terminálnak az előnye, hogy nincsen forgalmi elvárás és a havi díja nettó 3690 forint. Az egyel kisebb, Q80 terminálnál szintén nincsen forgalmi elvárás. Bankfüggetlen és hagyományos kivitelben készül ez a strapabíró modell. Egy kicsit az előzőknél komolyabb a myPOS Carbon bankkártya terminál. Ez a terminál bankfüggetlen, nincsen forgalmi elvárás, ingyenes adat SIM kártyát adnak hozzá és ütésálló a kialakítása. Ezt a terminált nem lehet havonta bérelni, így egy összegben nettó 72 800 Forintért vásárolható meg.

Mikor éri meg havidíjas terminált választani?

A havi díjas konstrukciókat leginkább a kisebb vállalkozások, üzletek részére ajánljuk, akik nem rendelkeznek akkora tőkével, hogy egy összegben meg tudjanak vásárolni egy készüléket. Ha megnézzük a myPOS Carbon bankkártya terminál árát és azt összehasonlítjuk egy havi díjas konstrukcióval – ahol a havi díj például 2900 Forint – akkor láthatjuk, hogy a terminál 25 hónap, tehát közel két év alatt vissza is hozza az árát. Ha egy biztos vállalkozásunk van, amely már évek óta üzemel és a vásárlók köre is egyre bővül, akkor érdemes inkább egy összegben megvásárolni a bankkártya terminált.