Világhírű lett a nagykanizsai desszertszakács

Hol van az már amikor a nagykanizsai fiatalember Jakabfi Dávid (akkor még Davko) nagy erőkkel tuningtalálkozókat szervezett Kanizsán és környékén?!
Az idő haladt, Dávid a sok éves ausztriai munka során és alatt tovább képezte magát és világhírű desszertszakács lett belőle.
Dávid külföldi pályáját nagyon alulról, mosogatóként kezdte az osztrákoknál, aztán ahogy telt-múlt az idő szakács, végül cukrász lett.(Jakabfi Dávid. Fotó: Balázs Ádám)

(Jakabfi Dávid Berlinben is oktatott desszert-készítést)

Alkotásai annyira népszerűek lettek, hogy több könyvet több nyelven is sikerült kiadni, melyek közül például egy eddig már 3000 példányban kelt el és sok háziasszony is dolgozik belőle.
Desszertes receptkönyvei Ausztrián kívül jelentek már meg Európa-szerte, sőt mostanában érkeztek meg New Yorkba is, ott jelenleg négy kiadóval vannak tárgyalások folyamatban.
Hihetetlen, de Dávid egyik német nyelvű könyve egy Felső-ausztriai iskola tananyagának része lett.
Jakabfi Dávid 32 évesen most Európa szerte oktat desszert-készítést és, hogy az Életnek visszaadja mindazt, amit kapott tőle, több jótékonysági akciót szervezett rászorulóknak, betegeknek.

(Ezt a receptes könyvet sorsoljuk ki három szerencsés olvasóink között)

Persze a receptek között nem csak extravagáns dolgok vannak, hanem például olyanok is, hogyan készítsünk el egy közönséges buktát vagy tiramisut.
Dávid munkásságát, sikereit a Jakabfi Dávid Pâtissier oldalon követhetik olvasóink.