Mit tehetsz, hogy a márvány mindig ragyogjon?

Ideje felújítani a lakást? Szeretnéd, ha dögös lenne és csillogna, nem utolsósorban pedig könnyen lehessen takarítani? Semmi akadálya, hiszen mi már meg is találtuk számodra az ideális megoldást: márvány. De hogyan lehet mindig csillogó?

Egyszerű és nagyszerű

A legjobbak mindig az egyszerű megoldások, hiszen nem biztos, hogy mindig a vegyszerek jelentik a megoldást a problémádra. Éppen ezért rendszeresen töröld át a konyhapultot és a mosdókagylót, hogy minél tovább megőrizzék természetes, gyári fényüket. Mivel ezek nem bonyolult berendezések, így nyugodtan használhatjuk a legegyszerűbb módját a tisztán tartásuknak, azaz töröljük le őket minél gyakrabban. Így nem csak a különböző kiömlött anyagok maradványait takaríthatjuk el, de a vízkő kialakulását is megelőzhetjük, ha mindig eltávolítjuk a felesleges vízcseppeket. 

Attól függetlenül, hogy a márvány a luxus és a kiemelkedő minőség képviselője, így sokan elvárják tőle, hogy legalább olyan érinthetetlen legyen az ételek vonatkozásában is, mint ahogy nem marad meg rajta az ujjlenyomat. Sajnos a zsíros és olajos foltok előszeretettel tapadnak meg rajta, így időnként acetonhoz vagy benzinhez kell folyamodnunk a tökéletes eredmény érdekében. Nagyon fontos, hogy semmilyen savtartalmú tisztítószert ne használjunk, így a citromlé és az ecet is tiltólistás. 

Inkább válaszd a szódabikarbónát és a vizet, na meg persze a kenőszappant. Ezeket elég csak felvinni a felületre és azután letörölni egy puha ronggyal.

A pasztázás fontossága

Nem meglepő módon, márványbútorok és -munkapult használata esetén semmiképp nem szabad, hogy a közelébe súrolószer kerüljön. Ezzel egy életre tönkretehetjük a bútor fényét és csillogását. Éppen ezért mindig kíméletes tisztítást válasszunk a márványfelületekhez. 

Ettől függetlenül, ha azt tapasztaljuk, hogy minden igyekezet ellenére matt lesz a felülete, akkor jó szolgálatot tehet, ha néha áttöröljük egy viaszos posztóval. 

A padlót és a márvány munkalapot érdemes évente egyszer felpasztázni. Ez persze egyáltalán nem egyszerű, mivel ez a folyamat szakértelmet és ehhez megfelelő gépeket igényel, így nem biztos, hogy rögtön azonnal sikerül majd. A tökéletes eredményhez elengedhetetlen, hogy minden lépést tökéletesen betartsunk az ápolás során. 

Ha igazán különleges darabot szeretnénk a konyhába, akkor választhatunk akár mosdókagylót vagy épp munkalapot is. Ezek mindegyike szép és díszes eleme lesz a konyhának, így biztosan örömmel fogjuk használni és ápolni. Az egyetlen hátránya, hogy meglehetősen nehéz, hiszen ez az anyag négyzetméterenként 15 kilogrammot nyom, ami nem a szokványos súly. 

Nem találtad még meg a megfelelő márvány munkalapot? Ne habozz, nézz körül a Gemini-Duo kínálatában!