Lenmagolaj, a szerény szuperhős

A lenmagolaj rendszeres fogyasztása nem csak az egészség megőrzésében segíthet, de segítségével csökkenthetőek az izomfájdalmak és javítható az edzések hatékonysága. A lenmagolajat tartalmazó lenmaggal nap mint nap találkozhatunk a boltokban, hiszen rendszerint helyet kap a croissant-ok, zsemlék tetején. Azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy az értékes alapanyagot a megfelelő módon fogyasztva sokat tehetünk szervezetünk védelme érdekében. A shop.builder.hu információi szerint a lenmagolaj által is tartalmazott esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek a megfelelő zsíranyagcsere folyamatokhoz, az energiatermeléshez. Nem minden zsír „rossz”, és erre a lenmagolaj tökéletes példa, hiszen segít egészségesnek, szépnek, és fittnek maradnunk.

lenmagolaj
Sportolás mellé remek választás!

A lenmagolaj kiegészítők jótékony hatását minden aktív életmódot élő megtapasztalhatja, hiszen segítségével gyorsabb a regenerálódás és az edzés utáni izomfájdalmak is kevésbé kínzóak. Mivel hatással van az anyagcsere ütemére, így a zsírégetés is felgyorsítható fogyasztásával. A sportolás során szerzett kisebb sérülések, zúzódások is könnyebben gyógyulnak, ha az étrendben helyet kap a lenmagolaj, vagy valamilyen, ezt tartalmazó étrendkiegészítő.

Milyen hiánytünetekkel járhat?

Nem véletlen nevezhetjük „szerény szuperhősnek” az alapanyagot, hiszen konkrét hiánytünetet nem produkál, de mégis rengeteg előnyét élvezhetjük rendszeres fogyasztásának. A lenmagolaj omega-3 zsírsavakat tartalmaz, melyek kiemelt jelentőséggel bírnak az egészség megőrzését illetően. Elhízás esetén mindenképpen ajánlott beiktatni az étrendbe, hiszen segítségével szabályozhatóak a zsíranyagcsere folyamatok. Az ízületi fájdalmak, a herpesz, a magas vérnyomás is kiválóan reagálnak az alapanyagra, de az olyan kínzó panaszokat okozó bőrbetegségek is javulnak hatására, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör. Egyes kutatások szerint a rákos megbetegedések kockázata is csökkenthető a lenmagolaj használatával.

Esszenciális zsírsavak az egészség szolgálatában

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az esszenciális zsírsavak egészségmegőrzésben betöltött fontos szerepét. Ténylegesen is igaz, hogy „jó” zsírokat kell ahhoz fogyasztani, hogy sikerüljön csökkenteni a „rossz” zsírok szervezeten belüli arányát, vagyis megvalósulhasson a súlycsökkentés. Mivel nélkülözhetetlenek a szervezet számára ezek a zsírok, ezért is nevezzük őket esszenciálisnak. Mivel nem tudjuk előállítani őket, így gondoskodnunk kell a megfelelő mennyiségű bevitelről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak edzés mellé hasznos a lenmagolaj fogyasztása, hanem a szív-, és érrendszer egészségégnek védelme érdekében is. Az artériás keringés javítása mellett a vérnyomás csökkentése is elérhető segítségével. A lenmagban megtalálható hatóanyagok gyulladáscsökkentő jellemzőkkel bírnak, ennek előnyeit pedig a reumával és a szervezetben visszatérő gyulladásokkal küzdők használhatják ki.

Kapszula vagy lenmagolaj?

A lenmagolajról érdemes tudni, hogy levegő, fény, hő hatására gyorsan romolhat, ezért sokan inkább a kapszula formában kapható étrendkiegészítőt részesítik előnyben. Tény azonban, hogy hűtőben tárolva eltartható, friss és hideg marad az értékes alapanyag. Fogyasztását megéri beiktatni a mindennapokba, hiszen jótékony hatásait szinte azonnal érezni lehet. Mindegy, hogy regenerálódás, gyulladáscsökkentés, fogyás, vagy az energikusabb, egészségesebb élet érdekében döntesz a hatóanyag mellett, garantáltan nem fogsz csalódni benne.

Vélemény, hozzászólás?