Az innovatív tárolók szerepe az agráriumban

A mezőgazdaságban a logisztikai vállalatok számára komoly kihívást jelent a gyümölcs- és zöldségtermények megfelelő körülmények közötti szállítása. Miután frissen és sérülésmentesen kell megérkezniük a termőföldekről a boltok polcaira, ezért elengedhetetlenek a modern, innovatív tárolók. A Schoeller Allibert a mezőgazdaság első számú műanyag csomagolóeszköz szállítójaként innovatív megoldásokat kínál az ipar számos problémájára.

Zöldség- és gyümölcstárolók, amelyek megóvják a terményeket

Az agráriumban a különféle zöldségek, gyümölcsök, kertészeti termények termesztése és feldolgozása egy igen kényes tevékenység. A tárolásuk megbízható, biztonságos és strapabíró kell legyen, amely megóvja a termények frissességét és megjelenését szállításkor. Miután sok esetben több ezer kilométert is át kell vészelniük egy út alkalmával, megfelelő védelmet és légáteresztést is szükséges biztosítaniuk a tárolóknak.

A Schoeller Allibert prémium visszaforgó tranzitcsomagolásai (TRP) erősek és időtállóak, újra felhasználhatóak, valamint automatizált rendszerekkel is kompatibilisek. A vékony héjú alma vagy kis bogyós gyümölcsök is kiváló állapotban érkeznek meg rendeltetési helyükre, miközben sokkal kisebb a rothadás esélye. Valamennyi újrahasznosított Schoeller Allibert gyümölcsös láda kiváló szellőzéssel bír, így a hűtőkamrában akár hetekig is elállnak és szárazon maradnak a termények. Ide sorolhatók például a Schoeller Maximus termékcsalád konténerei.

Könnyebben rakodható konténerek

A Schoeller ládák remekül súlyozottak, és miután tetővel is elláthatók, biztosan nem borulnak fel szállítás során. A tárolók egymásra halmozhatók és egymásba rakhatók, amelynek köszönhetően csökkentik a logisztikai költségeket, és az ellátási lánc hatékonyságát növelik. Ehhez hozzájárul a tárolók azon tulajdonsága is, hogy egyes darabok akár 70%-ban összecsukhatók, így visszaúton sokkal több konténert szállíthatunk egyszerre.

A hagyományos fából készült raklapok nagy önsúllyal rendelkeznek, amíg a Schoeller termékek roppant könnyű, ám annál strapabíróbb anyagokból készülnek. Itt említhető a Schoeller Agrilog tartályláda is, amely minőségi műanyagból készült, sekély kialakítása pedig ideális a bogyós gyümölcsöket és zöldségeket termesztőknek. Ezen merev falú tároló maximális védelmet nyújt a terménynek betakarításkor, csomagoláskor és szállításkor is.

Környezetvédelmi és egészségügyi szempontból kedvező csomagolások

A Schoeller Allibert műanyag ládáinak életútját azok megtervezésétől egészen az újrafeldolgozásig figyelemmel követi a vállalat. Így kiküszöbölhetők a fölösleget termelő, valamint a hátráltató mechanizmusok, így egy 100%-ban újra felhasználható, rendkívül hatékony és hosszú élettartamú termék állítható elő gyártás során. A Schoeller csomagolási megoldásai körbeforgásuk után új élelmiszerrel is maximális biztonsággal érintkezhetnek. Az EFSA is jóváhagyta a házon belüli, sajátos újrahasznosítási folyamatokat, amelyekkel a tárolók és konténerek környezetre gyakorolt hatása még inkább lecsökken.

A magas minőségű alapanyagoknak köszönhetően a termékek lassan mennek tönkre, kevesebbet kell cserélni őket, valamint ritkábban szükséges újakat gyártani belőlük. Az elhasználódásukat követően a gyártóközpontban alaposan megtisztítják majd újrahasznosítják a Schoeller tárolókat, így nem termelődik műanyaghulladék. A művelet során fenntartható energiaforrásokat és robotizált gyártósort alkalmaz a vállalat. Más szóval nem szennyezik a környezetet, valamint humán erőforrást és villamos energiát is megtakarítanak.

A vállalkozások együttműködése a környezetvédelmi szerepvállalás érdekében nagyban hozzájárulhat a közös cél elérésében. Így olyan hatékony és hosszútávon ökológiailag is kedvező megoldásokat lehet találni az agrárium – és számos más – iparág különböző problémáira, mint az innovatív és újrahasznosítható tárolók.