Nagybakónaki tragédia: másfél hónapig őrizte gazdája holttestét Mackó

Szívbemarkoló tragédia: hűséges társával, Mackó kutyával indult sétálni egy nagybakónaki férfi. M. Jánost másfél hónapig hiába keresték, most azonban rábukkantak a holttestére. Mackó nem tágított mellőle, rendületlenül őrizte imádott gazdája földi maradványait – írta a napokban a borsonline.

A lap szerint a gelsei hegyen egy férfi egy haragos kutyára lett figyelmes, aki elszántan próbált védeni valamit. A kutya mellett találtak rá a május 27-én eltűnt nagybakónaki Mihalecz János földi maradványaira. Az elhunyt kutyáját chipje alapján azonosították. Hogy valóban az 58 éves Mihalecz János holttestét találták meg, azt a borsonline-nak Kovács Tamás nagybakónaki polgármester is megerősítette.

(Fotó archív: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Lánya, Lili szombaton Facebook oldalán ezt írta:

“Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, akik ismerték és szerették, hogy a hír igaz, mostanra beigazolódott, Édesapánkat találták meg Gelsén.
A temetésre 2020. augusztus 24-én, 14 órakor a nagybakónaki templomban tartandó mise után, 15 órakor kerül sor a nagybakónaki temetőben.
Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük.
Hatalmas a fájdalmunk!
Felesége, lányai, unokája.”

Holttest maradványokat találtak a gelsei hegyen – Dél-Zala Press

Információink szerint kedden délelőtt egy kaszálni induló állampolgár jelentette a rendőrségre, miszerint holttest maradványokat (emberi testrészeket) talált a gelsei hegyen. A maradványok mellett találtak rá a Nagybakónakról több hete eltűnt Mihalicz János élő kutyájára. Az eb chippelve volt, így tudták beazonosítani. Hogy mi történhetett, egyelőre rejtély. (Fotó: archív.