WPC-teraszburkolat: gazdag színválaszték

A WPC-teraszburkolat akár ideális megoldás is lehet akkor, amikor a teraszunkat igényes szempontok alapján szeretnénk kialakítani. Melyek ezek az igényességi szempontok?

A minőségi WPC-teraszburkolat akár ideális megoldás is lehet akkor, amikor a teraszunkat igényes szempontok alapján szeretnénk kialakítani. Melyek ezek az igényességi szempontok?

Szeretnénk egy bizonyos színárnyalatot használni, nem tömegszínt, hanem annál valami különlegesebbet keresünk. Szeretnénk továbbá, ha nem látszanának a kiálló szögek az elkészült burkolaton. Szeretnénk továbbá, ha az sima, de ugyanakkor meleg hatást nyújtana, amikor nyáron mezítláb rajta sétálunk mi vagy az apró családtagjaink.

Nos, a WPC mindezeket biztosítja számunkra. Lássuk tehát, hogy hogyan.

WPC-teraszburkolat színválaszték

A WPC egy kompozit anyag, amelyet a gyártási folyamat során színeznek meg, nem igényel utólagos felületkezelést, csiszolást, festést stb. A gyártási folyamat során pedig nem végtelen, de nagyon sok színárnyalatot alakítanak ki. A „csináld magad teraszburkolat” kategóriában a sötétszürke, a kávébarna, a famintás natúr és a famintás sötétbarna színek közül válogathatunk. A klasszikus bordázott teraszburkolat színei: sötétbarna, kávébarna, mogyoróbarna, vörösfenyő, natúrfenyő, világosszürke, sötétszürke és bounty. A párizs teraszburkolat csokoládé, vörösfenyő és mogyoróbarna színekben érhető el. A faerezetű prémium teraszburkolat pedig kávébarna, mirage grey és dió színekben kapható.

WPC-teraszburkolat előnyei

A WPC mozaikszó a Wood Plastic Composite rövidítése és a termék előnyei pont ennek a két összetevőnek és az adalékanyagoknak köszönhetők. A WPC farost-tartalma akár 60% is lehet, ami biztosítja az anyag meleg hatását, amikor rálépünk. A melegen megmunkálható műanyag adja a WPC tartósságát és rugalmasságát. A benne lévő adalékanyagoknak köszönhetően UV-rezisztens, nem kopik el a színe, nem rothad, nem penészedik, nem teszik tönkre a rovarok. Továbbá nem szálkásodik és nem törik vagy repedezik el.

WPC-teraszburkolat lerakása

A teraszburkolat nem fog problémát okozni nekünk, ha szoktunk otthon barkácsolni. A lemezeket viszonylag könnyű összepattintani és az alapfelületet kialakítani. Ehhez mindössze mérőszalagra, kalapácsra, akkus csavarbehajtóra, fúróra és fúrószárra, vízmértékre és körfűrészre lesz szükségünk. Azt figyelembe kell venni, hogy az anyag tágul és összehúzódik a változó hőmérséklet hatására, tehát ennek helyet kell hagyni. Továbbá a rögzítése az alsó részén történik, ezért nem lesznek kiálló szögfejek a teraszunkon.

WPC-teraszburkolat ápolása

A WPC-teraszburkolatot, bár egy nagyon tartós anyag, ami nem igényel felületkezelést, össze lehet koszolni, viszont a tisztítása nem igényel különösebb felszerelést. Elegendő szappanos vagy mosószeres vízzel felmosni – állítja a WPC forgalmazó. Ha pedig úgy látjuk, hogy a WPC-teraszburkolat ennél több tisztítást igényel, akkor egy erősebb sörtéjű kefével lehet feldörzsölni.