Védd az otthonodat nyaralás alatt is!

(x) A nyaralás miatt hajlamosak vagyunk annyira bezsongani még felnőtt fejjel is, hogy minden gondolatunkat arra összpontosítjuk, hogy az utazás során minden a legnagyobb rendben menjen. Nem is csoda, hiszen ezek a napok adnak színt és kibúvót a hétköznapok szürkeségéből, és segítségükkel tudunk erőt meríteni a következő munkával töltendő hosszú hónapokra. De nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy az otthonunkat olyan állapotban hagyjuk, hogy a hazaérkezés is megnyugtató legyen, ne pedig egy stresszes rémálom.

A természet erői

Indulás előtt nemcsak azt érdemes vizsgálni, hogy a célhelyszínen milyen idő lesz, hanem az otthonunk időjárását is, majd ennek ismeretében pedig előkészületeket lehet tenni. Ezzel pedig el tudod kerülni, hogy hazaérve egy nagytakarítással vagy egy kármentesítéssel, legrosszabb esetben pedig szakember keresgéléssel kelljen bajlódni.

Az otthonod védve lesz függetlenül attól, hogy otthon vagy-e éppen vagy nem, ha megfelelően választasz lakásbiztosítást. Nézz körül az online megköthető csomagok kínálatában, hogy nyugodtan indulhass útnak nyaralásra és a mindennapi teendőid elvégzésére egyaránt!

Nyílászárók

Alapvetőnek tűnik, de nem árt kétszer is ellenőrizni, hogy minden ajtó és ablak becsukásra került-e. Ha ez nem valósul meg, könnyűvé teszed a betörők helyzetét, ha eső van, akár befolyhat az ablakon keresztül és feláztathatja a falat vagy a padlóburkolatot is, huzat esetén pedig akár akkorát is csapódhat az ablak, hogy kitörik a benne lévő üveg, ami pedig egyenesen visszamutat az előző két felsorolt problémára is.

A napsütés ellen érdemes a redőnyöket, árnyékolókat félállásra állítani, hogy ne tudjon a lakás teljesen felmelegedni.

Külső területek

Indulás előtt érdemes körülnézni a kertben és a teraszon is, hogy semmiképpen ne maradjanak elöl olyan tárgyak, játékok, amikbe könnyen belekaphat a szél. Hazaérkezéskor biztosan nem szeretnél arra eszmélni, hogy egy fél csomag szalvétát vagy papírokat sikerült elöl hagyni, amiket aztán egy széllökés lesodort, utána pedig a környék macskái miszlikbe aprították, így mindenhol fecnik vannak a zöld gyep közé ragadva.

Áramtalanítás, vízellátás

Az áram és a víz túlnyomórészt az okozói a lakáskároknak, így jobb megelőzni a bajt, hiszen most pár napig biztosan nem leszel otthon, ahol tudod, húzd ki a konnektorból a készülékeket, áramtalanítsd az elosztókat, ha pedig megoldható, érdemes elzárni a vízellátást is, hogy biztosan ne történjen ázás, csőtörés, amíg nem vagy otthon.

Közösségi média

Ugyan nagyon csábító lehet, hogy folyamatosan hírt adjunk magunkról a barátoknak, rokonoknak a közösségi oldalakon, de amíg távol vagyunk, érdemes ezt csak üzenetben feltenni, majd a nyaralás fotóit hazaérkezéskor tanácsos posztolni, ellenkező esetben ez olyan, mintha üzennénk a világnak: “Nem vagyok otthon, üres a ház!”.