Üveg tolóajtó teraszra – Jól mutat!

(x) A nagy üvegfelületek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Megnyitják a teret, beengedik a természetes fényt és elegáns hatást keltenek. Ezeket az előnyöket nem csupán hatalmas ablakokkal, hanem üveg tolóajtó alkalmazásával is el lehet érni. Az üvegajtók amellett, hogy elkülönítik egymástól a helyiségeket, a napfénynek nem állják útját, átengedik azt, így a tér sokkal nagyobbnak, tágasabbnak hat.

Miért pont az üvegajtó?

Az üvegajtók népszerűsége napról-napra nő, ami nem csoda, tekintve, hogy mennyi előnyt nyújtanak a mindennapokban. Pár évtizeddel ezelőtt az üveg legfeljebb dekorációs elemként állta meg a helyét balesetveszélyes mivolta miatt, azonban mára a technológia elképesztően sokat fejlődött és ennek köszönhetően az üveg egyre több téren kerül felhasználásra.

Az üvegajtó legnagyobb előnye az, hogy átengedi a fényt. A mai, korszerű lakások esetében a világos, nyílt terek elvárásnak számítanak. A több fény nem csupán tágasabbnak mutatja a belső teret, hanem a természetet is képes közelebb hozni, kevésbé kell tartani a bezártság érzettől. Az üveg tolóajtók a teraszon is jól mutatnak. Kiválóan képesek összekapcsolni a külső és a belső teret. Ráadásul a tolóajtó használata igazán előnyös.

A korszerű technológiáknak és a minőségnek köszönhetően a mai üvegajtók kiválóan képesek felvenni a versenyt olyan anyagokkal is, mint a műanyag vagy a fa. Az üvegajtó kellőképp strapabíró. Sokan azért bizonytalanok, hogy jó döntés-e teraszajtónak választani, mert attól tartanak, hogy egy esetleges külső behatás következtében törik és balesetveszélyessé válik. Például, ha a gyerek neki rúgja a focilabdát. Az igazság az, hogy a mai üvegajtókat egyáltalán nem könnyű betörni. A biztonsági és edzettüveglapok még a nagyobb ütésnek is kiválóan ellenállnak.

A mutatós üveg tolóajtó szinte vonzza a tekintetet, kevés ennél esztétikusabb megoldás létezik a terek elválasztására. A minőségi üveg tolóajtó esetében a hőszigetelés miatt sem kell aggódni!

Az üveg tolóajtó sokrétű felhasználási lehetőségei

A fa és a műanyag ajtók mellett az üvegajtókat is egyre többen választják. Hazánkban elsősorban az irodában alkalmazzák az üvegajtókat, azonban a magánlakásokban is kiválóan megállják helyüket. Az üveg kétségkívül elegáns anyag, amely sokrétű felhasználásra alkalmas. Bizonyos körülmények, helyiségek kifejezetten az üvegajtó felhasználását szorgalmazzák. Ilyen például a fürdőszoba, illetve a vizes helyiségek, hiszen az üveg esetében nem kell korhadástól vagy a pára miatti deformálódástól tartani.

A wellness központok szintén felismerték az üvegajtóban rejlő lehetőségeket. Különösen a keret nélküli wellness üvegajtókkal lehet gyakran találkozni a wellness hotelekben. Ezek a típusok ugyanis kiválóan ellenállnak a szauna forró levegőjének, a nagy mennyiségű pára sem jelent problémát. Továbbá a sókamra elszeparálására is használható az üvegajtó. Az üvegajtó esetében joggal merül fel a kérdés, hogy a tisztítás mennyire macerás. Emiatt egyáltalán nem kell aggódni, hiszen viszonylag egyszerűen lehet tisztává varázsolni a felületet.