Úszó napelemek, dübörgő napelempiac

(x) A napelemek alkalmazása egyértelműen a jövő útja, amely során a megújuló energiák felhasználásával elérhetővé válik az, hogy környezettudatosabbá váljunk, s elkerüljük a küszöbön álló klímakatasztrófát.

Ebben a folyamatban pedig kifejezetten fontosak az olyan típusú fejlesztések, mint például az úszó napelemek. Nagyon fontos érteni, hogy a nagyobb teljesítményű projektek és a lakossági napelemes rendszerek együtt képesek arra, hogy megváltozzon a jelenleg fennálló kedvezőtlen helyzet, s az energiatermelés valóban környezetbarátabbá váljon. 

Az A1Solar napelemes rendszereket tervez és telepít otthonra és vállalkozásokhoz is, így mindkét területen egyszerre járulnak hozzá a fejlődéshez.

Franciaország fejlesztési tervei

Rendszeresen jelentkezünk olyan cikkekkel, amelyekben bemutatjuk, melyik ország milyen új fejlesztési projekteket mutatott be a napelemes rendszerekkel kapcsolatban. A jó példa ragadós, s azt is láthatjuk belőle, hogy milyen innovációk mentén halad tovább a piac. Az egyik népszerű út az úszó napelemek telepítése, amely hamarosan a franciaországi Rhône-völgyében is meg fog valósulni. 

A rendszert többféle egység teszi majd teljessé, hogy elérje az 1 GWp teljesítményt: az úszó panelek mellett hagyományosnak számító szárazföldi, például kereskedelmi és ipari tetőtéri napelemek is a Solarhona elnevezésű projekt alkotórészeit képezik majd. A terveknek nem csupán a megújuló energiák szempontjából várhatóak pozitív hozadékai, hanem növeli a foglalkoztatottak számát is.

A napelemes rendszerek számos előnnyel járnak

Az előnyök között jó olyan pozitív hatásokat is üdvözölni, mint az újabb munkahelyek teremtése, de az első és legfontosabb tényező természetesen így is a Föld megmentése marad. Ahogy cikkünk elején is említettük, ennek megvalósításához mindenféleképpen kompletten kell gondolkodni, s mind céges, mind lakossági szinten a lehető legnagyobbra bővíteni a teljesítőképességet, ily módon pedig környezetbaráttá tenni az energiatermelést és a felhasználást is.

Valójában csak extra hab a tortán, hogy számos más pozitívumot is megnyerhetünk magunknak annak köszönhetően, hogy napelemes rendszerre állunk át. Ilyen a nulla forintos villanyszámla, amely lakossági rendszerek esetében általában elérendő célként meg szokott fogalmazódni. 

Természetes, hogy egy vállalat esetében már nem biztos, hogy ugyanilyen egyszerű lesz a helyzet, hiszen a lehetőségektől, illetve a felmerülő energiaigényektől függően a költségek optimalizálása is ideális elérendő cél lehet.

Milyen más pozitív következményekre számíthatunk?

Például az ingatlan értékének azonnali növekedésére, s az eladhatóság javulására. Fontos, hogy amennyiben a napelem telepítéséhez kapcsolódóan modern fűtésrendszert is megvalósítottunk, akkor komplett energetikai fejlesztést is végrehajtottunk, s így még fokozottabb lesz a havi kiadásaink csökkenése is. Kezdjünk el gondolkodni a lehetőségeinken már ma!