Túrabakancsok – divatos és kényelmes női lábbelik áttekintése

(x) A különböző túrabakancsok sok ember számára csak a természetjárással kapcsolatosan merülnek fel, mint esetleges cipőviselet, az igazság szerint viszont tökéletesen megfelelnek a mindennapok során is a zord időjárási viszonyokkal szemben. A mai túracipők ugyanis a felveszik a versenyt nagyon sok sportcipővel stílus tekintetében.

A különféle trendek alakulása jelentős változást hozott ezeknek a praktikus lábbeliknek a megjelenésében, ami által egyre közkedveltebb mindennapi viseletnek számítanak. Nagyon sok túracipő például majdhogynem sportcipőnek hat, és ezt a számtalan különféle dizájn is elősegíti. Már akár különféle csajosabb rózsaszín darabokat is megtalálhatnak ezen lábbelik kedvelői a piaci kínálatban – csakúgy, mint más, feltűnőbb színeket.

Miért viselj te is túracipőt a mindennapokban?

A különféle bakancsok viselésének mindig praktikus okai vannak. Általában az időjárás elleni viszonyoktól védjük magunkat velük. Ahogyan akkor is ezek a darabok kerülnek elő a ruhatárunk mélyéről, ha rosszabb útviszonyokon kell közlekednünk, vagy többet kell sétálnunk. Egy ilyen női bakancs ugyanis kényelmes viseletet jelent komolyabb megterhelés során is. Ráadásul ezek a darabok rendkívül strapabíróak, így nem kell attól félnünk, hogy egy kavicsosabb terep kárt tesz bennük. A különféle sportcipők ugyanígy elterjedt viseletnek számítanak a mindennapokban praktikumuk végett. Ám ezek a kényelmes cipők strapabíróság tekintetében sosem vetekedhetnek egy profi túrabakanccsal. Egy olyan bakancsról beszélünk ugyanis, amely direkt arra lett tervezve, hogy a sziklás terepen hegyet másszunk vagy járatlan utakon át napokig barangoljunk benne. Nem csodálkozhatunk tehát, hogy egyre népszerűbbé válik ez a viselet, hiszen akik szeretnek hosszabb utakra menni, sosem tudhatják, merre fújja őket a szél. Ilyen lábbelivel viszont bárhol is kötünk ki, nem érhet bennünket meglepetés.

Túrabakancsok a különféle ruházati összeállításokban – avagy mivel viseljük őket?

Egy ilyen bakancs a sportcipőkhöz hasonlóan bármilyen urbanizált mindennapi viselethez jól passzol. A nőiesebb darabok például szoknyához is nagyszerűen viselhetőek. Sokan hordanak különféle túracipőket a városba is, mivel magassarkúban nem igazán lehet túl nagy távolságokat gyalog megtenni – a túracipők viszont ideálisak ehhez. Ráadásul a vizes, sáros időben is remekül védenek. A minőségi túrabakancsok ugyanis tökéletesen vízállóak. Akár farmernadrághoz, akár melegítőalsóhoz ideális viseletnek számítanak. Azonban érdemes odafigyelnünk rá, hogy az elegánsabb ruházat mellé egyelőre nem jelentenek szalonképes viseletet. Egy ceruzaszoknya vagy bármilyen kosztüm mellé tehát ne akarjunk túrabakancsot viselni… Minden más egyéb összeállításunkhoz viszont bőségesen találunk olyan darabokat, amik színben és stílusban is kellően harmonizálnak. Feltétlen érdemes tehát adnunk egy esélyt a túrabakancsoknak a hidegebb idők beálltával, hiszen egy ilyen lábbeli évekig kiszolgál majd bennünket.