Tudtad? A mennyezeti LED lámpa is lehet okos

(x) Az okoslámpa szó ma már senkinek sem tűnik idegennek. Hogy is tűnne az okoseszközök világában, ahol a digitalizáció fénysebességgel halad előre. Olyan tudás és annyi lehetőség van a kezünkben, amiről régebben még álmodni sem mertünk.

Neked van már okoslámpád? 

Amennyiben van már néhány okos eszköz az otthonodban, akkor nem fogsz meglepődni a tényen: a LED mennyezeti lámpa is lehet okos. Ennek a világítástechnikai eszköznek a beszerzésével azonnal elkezdheted az otthonod modernizálását. Az okoslámpa az okosvilágítás azon eszköze, amely lehetőségek széles skáláját tárja majd eléd, az Alkonylámpa oldalán pedig meg is vásárolhatod.

Képzeld el, amint egy okostelefonnal a kezedben szabályozhatod a lámpa színhőmérsékletét, színét, fényerősségét. Ez a korántsem szokványos lámpatest ugyanis egyszerűen működtethető és vezérelhető azáltal, hogy össze lehet hangolni más okoskészülékekkel. Csak egy telefon vagy egy tablet kell hozzá, és máris te vagy a fények karmestere. 

Mi szükséges ahhoz, hogy irányítható legyen egy okoslámpa?

Ahhoz, hogy az okosvilágítás eszközeit irányítani tudd, nem kell mást tenned, mint letölteni és telepíteni egy olyan applikációt, ami az adott eszközhöz tartozik. Ez az alkalmazás fogja garantálni a kommunikációt a két okoseszköz között. 

Aludni szeretnél, de zavar a fény? Csak néhány mozdulat az okostelefonodon található applikációban, és már le is kapcsolódott a LED mennyezeti lámpa. Vagy csak hangulatosabbá akarod tenni a nappalit? Akkor hasonló módon állíthatsz a fényerőn is. Gyors, komfortos, egyszerű – és majdnem szó szerint csak a kisujjadat kell mozdítani érte.

Az okoslámpának számos előnye van 

Azok az előnyök, amelyeket eddig említettünk, csak a kezdetet jelentik. Ezeken felül is tartogatnak számos olyan pozitív vonást, amit érdemes figyelembe venned.

  • Az okoslámpa segít racionalizálni az energiafelhasználást. A precíz szabályozás és nyomonkövethetőség eredményeképpen ugyanis ez az eszköz csak azt az energiamennyiséget használja, amire az optimális működéséhez feltétlenül szükség van.
  • Lehetőséged lesz arra, hogy az adott helyiség fényviszonyait az éppen aktuális közérzetednek vagy tevékenységednek megfelelően szabályozd. Így nem kell fényár a nappaliban, ha éppen pihensz, vagy nem kell rossz fényviszonyok mellett dokumentumokat kitöltened, ha éppen sötétedik.
  • Automatizmusokat is alkalmazhatsz – az ütemezéssel és/vagy a távvezérléssel az okosotthon más eszközeivel is összekapcsolhatod. Akár különböző eseményekhez is kötheted az egész rendszer működését.
  • Arra is lehetőséged van, hogy minden helyiségben eltérő beállításokat határozz meg. Ez olyan kényelmet és hatékonyságot biztosít, ami semmivel sem összehasonlítható. A fényforrásokat te vezérelheted, és tetszőlegesen szabályozhatod. 
  • Teljes biztonságban tudhatod az otthonodat még akkor is, ha éppen távol vagy. A távvezérléssel a nap bármely szakaszában felkapcsolhatod a lámpákat – így a kívülállók azt fogják hinni, hogy otthon tartózkodsz.

Most már te is tudod, hogy a LED mennyezeti lámpa is lehet okos – szerezz be gyorsan egyet!