Trendek és termékek

(x) Visszapillantva az elmúlt évtizedekre, mindig megnevezhetőek azok a trendek, termékek, amelyek tematizálták az adott éveket, meghatározták az emberek mindennapi szokásait, a divat, a technika, a művészetek, vagyis az élet minden területén.

Napjainkban nyitott szemmel járva azonnal szembetűnővé válik, hogy az okostelefon és a hozzá tartozó kiegészítők mennyire átformálták egész életünket. Egyszerűbbé vált számtalan olyan elintéznivaló, amelynek az elvégzése korábban sok időt és energiát emésztett fel. Ennek fényében talán nem túlzás kijelenteni, hogy korunk egyik meghatározó trendje a különböző okoseszközök szédületes elterjedése.

Amiket az okostelefon magával hozott

Minden az okostelefonok megjelenésével kezdődött, tehát azzal, hogy egy készüléken már nem csak a gyárilag rátelepített programok voltak futtathatók, hanem a felhasználó utólag is letölthette a számára fontos programokat. Mindemellett pedig az informatika rohamos fejlődésével egyre több funkció, szenzor, memória tudott beköltözni a készülékek házába.

Talán senkinek sem árulunk el titkot azzal, ha leírjuk: az okosórák messze nem csak az óra szerepét veszik át az életünkben, ha ugyanis minden funkciójuk szerepelne a nevükben, akkor egy kimondhatatlanul hosszú szó lenne e termékkategória megnevezése. 

Pezsgő piac, hatalmas választék

Gyakorlatilag nincs olyan okostelefon-gyártó, aki ne jelenne meg a piacon okosórával, mellettük pedig nagyon sok egyéb cég is küzd a vásárlók kegyeiért.

Mindez azt jelenti, hogy ma már bárki számára elérhető szintre csökkent e termékek ára, másrészt pedig azt is, hogy köszönhetően a hallatlan ütemű a fejlődésnek, újabb és újabb funkciók, szolgáltatások érhetőek el az egyre újabb készülékekben.

Lehet szó fiatalos, könnyedebb vagy masszív túraóráról, sportmodellről vagy éppen tökéletesen elegáns kifinomult megjelenésű modellről, a hellowatch.hu okosóra kínálatában biztosan mindenki megtalálja a neki tetsző modellt.

Sport, kényelem és funkcionalitás

Az okosórák piaca nagyon gyorsan reagált az egészséges életmód trendivé válására és gyakorlatilag minden e csoportba tartozó eszköz tartalmaz már pulzusszámláló, vagy épp a mozgást detektáló giroszenzort, valamint szoftveresen is fel vannak készítve a fitness és a sport alkalmazások futtatására.

Ezeken kívül a kényelmi funkciók vannak még középpontban és ma már eljutottunk odáig, hogy túlzás nélkül nevezhetjük az okosórákat a telefon egyfajta kiterjesztésének. Ez megnyilvánul abban, hogy a mobil akár a zsebben is maradhat miközben üzeneteket válthatunk, vezérelhetjük a zenelejátszót vagy a kamerát, naptárbejegyzéseket vagy akár névjegyeket ellenőrizhetünk, stoppert, időzítőt, ébresztőt állíthatunk be és biztosan állítható, hogy a sor szinte végtelen.

Mindez ráadásul olyan sokféle kialakítással, anyaghasználattal, színnel, formával párosul, amelyek a legszélesebb vásárlói igényeket is képesek lefedni.