Te tudtad? Érdekességek bor és pezsgő témában

(X) Ha bor és pezsgő témában keressük a különleges tudnivalókat, akkor mondhatni végtelen az információk tárháza. Ezzel együtt igyekeztünk kicsit a mélyére ásni a dolgoknak, és előszedtünk három darab izgalmas tudnivalót borokról és pezsgőkről.

Tudtad? A borfogyasztás jótékony hatást gyakorol a kreativitásra

Természetesen csakis akkor, hogyha a megfelelő mértékben történik maga a fogyasztás. Vagyis a túlzásba vitt poharazástól természetesen hiába is várjuk a csodát. Ellenben több ízben bizonyítást nyert, hogy a borok fogyasztásától tényleg felerősödhetnek a kreatív energiák.

Ha példának okáért a vállalkozásunkban, a munkánkban vagy az életünk bármely más területén komolyabb elakadást tapasztalunk, minden bizonnyal kreatív ötletek nélkül roppant nehéz elmozdulni a holtpontról.

Pontosan ilyenkor, úgymond patthelyzetben lehet nyerő húzás megbontani egy üveg borkülönlegességet, hátha az segíthet némi plusz kreativitással túllendülni magán a problémán. Kíváncsiak lennénk egyébként, hogy korábban mely fajtákról hallottál már?

Az iDrinks pezsgők repertoárja elég széles körű ahhoz, hogy mindenki megtalálja a lehetőségeihez és ízléséhez tökéletesen passzoló italokat.

Létezik olyan, amikor a pezsgőfürdő tényleg pezsgőben történik

Ugyebár a pezsgőfürdő kifejezés hallatán nem mindenkinek ez jut eszébe rögtön. Ugyanakkor a történelem során voltak olyan kivételes egyéniségek, akiknek megvolt a lehetősége a valódi pezsgőfürdő élményének tapasztalásához.

Ilyen volt Marilyn Monroe is, aki élete során legalább egyszer fürdőzhetett pezsgőben. Persze gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez nem volt éppenséggel olcsó mulatság. Sőt, döbbenetes mennyiségű pezsgőre volt szükség hozzá.

Ugyanis nem kevesebb, mint 350 pezsgősüveg felbontása kellett ahhoz, hogy ezeket a kádba öntve önfeledten tudjon elmerülni a habok között.

Mennyire idős a legöregebb bor és pezsgő?

Szándékosan nem a legtöbbet érő borokkal és különlegességekkel szerettünk volna foglalkozni. Egyrészt nem szerettünk volna senki pénztárcájában nyúlkálni, még képletesen sem. 

Mindezzel együtt felettébb érdekes kérdés lehet az, hogy vajon a legöregebbnek számító borok és pezsgők esetében mi is lehet az igazság. Nos, ami a világ legrégebbi tartósított borospalackját illeti, elképesztő számot kell említenünk.

Ugyanis ez a bor nem kevesebb, mint  közel 1700 éves. Nem a véletlen műve tehát, hogy aktuálisan egy speyeri múzeumban őrzik az egyébként egy 4. századi római nemesi sírban felfedezett palackot.

No de mi a helyzet a pezsgővel? Nos, itt nem kell ennyire visszamenni az időben. Ugyanakkor egy, a Balti-tengeren elsüllyedt hajó roncsaiból előkerült palackról tartják azt, hogy a legidősebb pezsgők közül való. Itt is csaknem kétszáz éves múltról beszélhetünk, ami szintén nem akármi.