Szerencsejáték a pandémia idején – maradj védett fogadás közben is

A járványhelyzet alatt kritikus, hogy minimalizáljuk a közösségi programokat és egyéb társasági összejöveteleket. Számtalan hatékony megoldást találtunk már az online busz- és vonatjegy vásárlásától kezdve a távinterjúkon át egészen az otthonról végezhető munkákig. Törekednünk kell rá, hogy a lehető legjobban csökkentsük a fertőzésveszélyt. Erre nem csupán az állami szervek, de a különféle szolgáltatók is nap, mint nap kreatívabb megoldásokkal állnak elő. Nincs ez másképp a szerencsejátékok szférájában sem.

Változás – az élet természetes velejárója

Ahogyan a bankok a virtuális platformok használatára bátorítják klienseik, úgy a szerencsejáték is egyre népszerűbb a különféle digitális felületeken. Itt bármi megtalálható már: sportfogadás, kártyajáték, kaszinó és nyerőgép online. Talán vannak, akik számára nem ismeretlen a virtuális szerencsejátékok világa, mégis most kezdett igazán népszerűvé válni. Ez nem is véletlen, hiszen kiemelkedő fontossággal bír számunkra, hogy kerüljük a fertőzésveszélyes helyeket. Mégsem járunk rosszabbul az online világ kínálatával. Sőt, profitálhatunk belőle. Legyünk komoly pókerjátékosok vagy a nyerőgépek szerelemesei, nem éri meg negatívumként megélni számunkra a virtuális játékokra váltást. Pókeresként például a világ minden tájáról, sokkal több játékos ellen mérettethetjük meg magunkat – és természetesen sokkal több pénzért is. Talán csábít bennünket régi kedvenc kaszinónk játékasztala, hogy egy pohár ital mellett az ismerős arcokkal csaphassunk össze. Ezt nem tagadhatjuk. Viszont a fix játékosok állandó tényezőt jelentenek a játszmák terén. Azaz ha van egy-két olyan profibb játékos, akik sorra nyerik a köröket, mi sosem kerülhetünk ki túl nagy győztesként a partiból. Ellenben a virtuális világban folyton friss ellenfelekkel, akár egészen kezdőkkel is összecsaphatunk. A nyerőgépek terén hasonló a helyet. Számtalan új játékot kipróbálhatunk, amelyeket nem biztos, hogy megszokott kaszinónk felkínál. Így minden játék új élményt, és nagyobb nyerési esélyt biztosít számunkra. Felejtsük el azokat a gépeket, amikkel nincs szerencsénk.

Valóban megéri szomorkodni?

Mielőtt a biztonság jegyében keserű döntést hozva lemondunk régi törzshelyeinkről, gondolkodj el egy kicsit. Mégis miről mondunk le? Persze, a villódzó fények meg a tömegek ricsaja kimarad. Igen, ennek is van egy hangulata. Viszont valószínűleg régi, megszokott játékpartnereinket fogjuk leginkább hiányolni. A jó hír, hogy ezért nem éri meg búslakodnunk. Őket is ugyanúgy meginvitálhatjuk az általunk preferált platformra, és így biztonságosan játszhatunk velük együtt. Olyan módon, amivel nem veszélyeztetjük egymás és családjaink egészségét sem. Tehát mégis, miért élnénk meg tragikus eseményként ezt a változást? Felettébb izgalmas lehet régi riválisainkkal közösen megmérettetni magunkat a nemzetközi játékosok között. Legyen szó akár blackjackről vagy pókerről, mindenképp jó tapasztalatot ad. Tartsuk hát szem előtt egészségünk, és ne a negatívumokba kapaszkodjunk. Lehet, hogy önmagunk és családunk védelme a motívum, ami alatt belépünk ebbe a világba – viszont ettől még csodás élményekben lehet részünk.