Szálkásítás edzésterv férfiaknak – Otthon is belevághatsz

(x) A jó idő beköszöntével egyre több férfi szeretne olyan fizikumot, amivel akár a strandolás során is büszkén feszíthet. Ilyenkor egyre lengébb öltözetet viselünk, és ebből adódóan az előnyös, valamint az előnytelen testrészeink is jobban megmutatkoznak. Hogyan kerülhetsz top formába a nyári időszakra tehát? Lássuk csak.

Szálkásítás – miről is van szó tulajdonképpen?

A szálkásítás nem azonos az egyszerű fogyással, hiszen itt teljesen más a cél. Nem csupán egy karcsú fizikum elérését célozzuk meg ilyenkor, de a fontos, hogy az izomtömegünk is megmaradjon a fogyás mellett. Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy már rendelkezz valamilyen izomzattal, másképp ez kivitelezhetetlen volna. Azonban ha ez stimmel, akkor egy olyan testzsírszázalék elérésére fókuszálunk, ami mellett az izomzatod valóban mutatós lehet. Ehhez viszont szinte kötéltánc módjára, kényes egyensúly megtartása mellett kell haladni. Ugyanis ha túlságosan a fogyás irányába megy el a dolog, akkor azt az izomzat bánja. Éppen ezért nagyon sokan akadnak, akik rengeteg, kemény munkával felépített izmot veszítenek a procedúra során – mivel nem képesek ideálisan belőni az ilyenkor szükséges diétát és edzéstervet.

Szálkásítás otthon?

A szálkásítás folyamata is két, az edzés szempontjából elengedhetetlen komponens köré épül fel – ahogyan azt az előbb is említettük. Ez a két fontos része a folyamatnak a diéta és az edzés. Az előbbit magától értetődően a saját privát életünkben, legfőképp a konyhánkban valósítjuk meg. Utóbbi viszont sokak számára még mindig – sajnos – csupán a konditermi edzések bűvkörét takarja. Azonban a saját testsúlyos, eszközök nélküli edzőgyakorlatok megfelelő összeállításával is nagyszerű szálkásító edzéstervet kaphatunk. Olyan edzéstervet, amihez akár utazás vagy nyaralás során is bárhol tarthatjuk magunkat, bármilyen különösebb akadály nélkül. Például az Intenset szálkásító edzésterve otthoni edzésre is alkalmas. Ugyanis a saját testsúlyos gyakorlatokkal is nagyon jól lehet variálni az edzések intenzitását és volumenét. Gondolj csak bele, akadnak olyan gyakorlatok, mint például a húzódzkodás – és annak különféle válfajai – amiket valószínű, hogy nem túl sokan képesek magas ismétlésszámmal alkalmazni.

Ilyenkor a teljes testsúlyt mozgatják a hátizmok és a bicepszek, és egy intenzív, alacsony ismétlésszámú gyakorlatot kapunk ezáltal. Ellenben vízszintes evezések/húzások – akár két szék között végezve – már jóval magasabb ismétléssel kivitelezhetőek. A kellő szakértelemmel tehát olyan szálkásításhoz ideális edzéstervet állíthatunk össze, amely a megfelelő étrend mellett minden bizonnyal hozzásegít majd a hőn vágyott beach body eléréséhez. E mellé csupán kitartás és némi fegyelem szükséges a részedről – ugyanis a folyamat nem mindig kellemes. Viszont jól alkalmazva mindezeket saját magad is meglepődhetsz az otthoni edzéstervek hatékonyságát illetően. Feltétlen érdemes tehát alaposan körüljárnod a témát, hiszen így már biztosan semmi nem tántoríthat majd el álmaid fizikumától – legyen szó utazásról vagy járványhelyzetről akár.